vesta mebel-black and yellow in Neapol

Този чудесен апартамент в Неапол е собственост на страстна поклонничка на изкуството и по-специално на фотографията, така че снимки на местни фотографи, както и на разнообразни находки в Италия, както и картини, са интегрална част от дом. Проектът е дело на италианското студио Зета.

Мен лично ме привлече най-вече с чудесната цветова гама, която е много изчистена и сведена до комбинацията от черно (и нюанси на сивото), бяло и ярко жълто. Разбира се, не целия апартамент е решен единствено в тази цветова гама – в една от спалните жълтото е заменено с лилаво, но останалите цветове са определящи и допринасят за цялостното усещане в този красив дом. Съществена част от интериора играе централизираната система на осветлението, която може да отговори на всеки каприз на собственичката. Апартаментът освен това има гледка към Неаполския залив, а различни фотографии и реплики от музея напомнят за присъствието ни в този древен град.

vesta mebel-black and yellow in Neapol2vesta mebel-black and yellow in Neapol9vesta mebel-black and yellow in Neapol3  vesta mebel-black and yellow in Neapol4

Множество вградени шкафове и скрити врати побират по-голяма част от вещите, така че видими да останат единствено ценните вещи, фотографии, лампи. Така жилището изглежда оживено и уютно, но не и претрупано и хаотично. Детайлите са много премислени, премерени и изпълнени прецизно, мебелите са дизайнерски, но съчетани много внимателно, така че да не изпъкват спрямо останалите, а да създават завършен интериор.

vesta mebel-black and yellow in Neapol7vesta mebel-black and yellow in Neapol8vesta mebel-black and yellow in Neapol5vesta mebel-black and yellow in Neapol6

Проектът е на италианското студио Зета Студио Архитекти на Джулиано дел’ Ува и Франческа Фараоне и е публикуван в италианското издание на AD. Снимките са от сайта на руското издание на същото списание, което харесвам заради текстовете, които пишат.

Вижте и тази белгийска къща, в която изкуството заема основна роля, както и тази австралийска къща, в която изкуството е толкова органично включено в интериора, че в първия момент дори може да не се забележи, а всъщност придава атмосфера и завършеност на цялото жилище. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...