vesta mebel-Sochi Olimpiiski igri BBC trailer

Нали знаете, че тази година ще си имаме зимни Олимпийски игри? Предполагам всички в строителната индустрия са се интересували в последните няколко години от мащабното строителство, което се случваше в Сочи по повода. Дори на мен ми се случи да правя оферта за обзавеждане за един хотел там!

Този път обаче не става дума за строителство, нито за обзавеждане, а за плановете на BBC да направят най-пълното отразяване на олимпиадата. За да напомнят на зрителите си за това, са направили особено въздействащ и запомнящ се рекламен клип за олимпийските игри в Сочи, който ни напомня, че спортовете все пак не са само реклами на екипи, а и истинско зрелище. За целта са заложили на гласа на Чарлз Данс (Тивин Ланистър за почитателите на “Игра на тронове“), който звучи умопомрачително, и на визия и поезия като че ли излязла директно от “Хобит” и въображението на Толкин. Заслужава си да се види, а на англичаните им пожелаваме повече медали този път :)

Ако се чудите какво говори Чарлз Данс, ето и текстът, който в никакъв случай не се наемам да преведа, за да не звучи ужасяващо :)  :

I am the dreadful menace.
The one whose will is done.
The haunting chill upon your neck.
I am the conundrum.

I will summon armies.
Of wind and rain and snow.
I made the black cloud overhead.
The ice, like glass below.

Not you, nor any other.
Can fathom what is nigh.
I will tell you when to jump.
And I’ll dictate how high.

The ones that came before you.
Stood strong and tall and brave.
But I stole their dreams away.
Those dreams could not be saved.

But now you stand before me.
Devoid of all dismay.
Could it be? Just maybe.
I’ll let you have your day.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...