vesta mebel-wild chairy studio

Реставрирането на мебели не е само занаят, но и истинско изкуство, както можем да научим от работата на Андреа Майхалик, собственичката на Wild Chairy Studio. В нейните ръце красивите, но пострадали от времето стари кресла и столове буквално “полудяват” и се превръщат в ярки шедьоври на реставрирането, истински произведения на изкуството, които биха могли да красят всеки дом и да се впишат в разнообразни интериорни пространства – през жилищни и обществени, че дори и да намерят място в някой жизнерадостен офис. Могат да се впишат еднакво добре в еклектичен, модерен или дори по-класически интериор, стига да има място и желание за нещо удобно и хващащо окото (и разбира се, човек може да си го позволи, защото удоволствието не е особено евтино – с много ръчна работа и уникални дамаски).

vesta mebel-wild chairy studio2vesta mebel-wild chairy studio5 vesta mebel-wild chairy studio4vesta mebel-wild chairy studio3

Между другото, открих това студио благодарение на 10-годишнината на Фейсбук, по повод на която бяха публикувани няколко много интересни истории, включително и тази за хората от Килтамани, малко селище близо до Найроби в Кения, чиито бижута и тъкани Майхалик вижда при едно пътуване до Кения и моментално е очарована от невероятните ярки цветове, които използват при направата на бижутата си, така че решава да използва техните произведения в работата си и поддържа връзка с хората от селото чрез фейсбук. Така се появяват няколко столове – бижута, носещи атмосферата на Африка в себе си.

vesta mebel-wild chairy studio6

Разгледайте още красиви шедьоври от стари столове, дело на Wild Chairy Studio! Във фейсбук страницата има дори повече снимки.

А аз ви предлагам да разгледате и тези дизайнерски мебели, както и един необикновен стол от българското студио Пункт.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...