vesta mebel-bania ooox zaglavna sm

Помните ли, когато съвсем наскоро писах за видеата, с които чешкото студио OOOOX рекламира интериорите си? Студиото не само влага много средства и усилия в реклама, но и наистина има какво да покаже. И макар че интериорите им са много добри, всъщност най-много се впечатлих от едни много дизайнерски бани, които са направили в един от последните им интериори. Определено могат да вдъхновят всеки, който проучва как да промени банята или тоалетната вкъщи и да дадат много интересни идеи, някои от които доста лесно изпълними. Баните са от един подпокривен апартамент, наречен Ostrovskeho и са решени в много нестандартни за България цветове и материали. Както виждате, липсват стандартните плочки, вместо тях е наблегнато на декоративна релефна мазилка, бетонна замазка по пода (която е съвсем влагоустойчива между другото), както и на големи огледала и малки лампи. Контрастът между грапавата текстура на мазилката и огледалото, между много тъмните стени и тавани и акцентните светлини на лампите придават много луксозно усещане на цялото помещение, пък и не само на банята, а и на тоалетната също, която е с размерите на повечето тоалетни в нашите панелни блокове.

Тъмните цветове успокояват и липсата на фуги карат окото да се лъже за действителните размери на помещенията. Големите огледала допълнително разширяват помещението, а освен това и отразяват и увеличават светлината, особено от висящите лампи над мивката в банята.

Всичко това ме накара да нарека този пост точно “дизайнерски бани”, заради вниманието към детайла и цялостната визия на помещенията.

vesta mebel-bania oooxvesta mebel-bania ooox3vesta mebel-bania ooox2

Още бани? Вижте чудесни идеи за външен душ!

 

Благодаря за вниманието!

Ако статията ви е харесала, абонирайте се за следващите по мейл или ме последвайте във facebook, twitter или bloglovin!


 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...