vesta mebel-steampunk-cafe-truth-cape-town-3

Няма как да не призная, че съм фен на цялата стиймпънк култура, която се зароди в последните години, като съм особено голям фен на бижутата и дори веднъж ходих на курс как се правят такива. Като цяло обаче, никога не съм отделяла чак толкова внимание на стиймпънк интериорите по една единствена причина – обикновено изглеждат много мрачни. Ако прибавите към това хилядите детайли и дребни елементи, с които е претъпкан стиймпънк стилът като цяло, един такъв интериор лесно може да се окаже страшно потискащ. Или поне така си мислех, докато не видях снимките на това невероятно стиймпънк кафене в Кейп Таун – Truth. Трябва да призная, че южноафриканската фирма на Халдейн Мартин е свършила невероятна работа по това заведение и то не случайно се превръща в едно от най-известните кафенета в света. Между другото собствените им мебели им също заслужават внимание, но може би ще им отделя такова по-нататък :).

vesta mebel-steampunk-cafe-truth-cape-town-2

Truth всъщност е много голяма компания за кафе, а въпросният интериор е с поместен в 1500 кв. м стар склад и всъщност е главната квартира на компанията, която включва кафене, ресторант, бар, кухня, училище за баристи, място за мероприятия, склад за кафените зърна, работилница за еспресо машини и разбира се, офиси на фирмата. Центърът на цялото това стълпнотворение е Колосът – огромна винтидж машина за печене на кафе от 40-те години на 20-ти век, която вече се е сдобила освен с компютър, и с нов, истински стиймпънк вид. Всички мебели са специално проектирани за проекта от Халдейн Мартин и екипът му, освен автентичните винтидж находки, които също могат да се разпознаят от познавачите. Няма да ви разказвам повече, защото снимките говорят сами за себе си!

vesta mebel-steampunk-cafe-truth-cape-town-1 vesta mebel-Truth-Coffee-02 vesta mebel-Truth-Coffee-01 vesta mebel-Truth-Coffee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...