vesta mebel-mini apartament goteborg4Как биха се справили шведите с един много малък апартамент? Като цяло, когато им се наложи да обзавеждат малки пространства, като начало е съвсем сигурно, че ще заложат на бялото. Разбира се, това не е само културно обосновано, а е плод и на ширините, по които живеят – бялото отразява повече светлина в тъмните зимни северни дни, а да не говорим и че визуално разширява помещенията . След това ще заложат на минимално количество вещи, при това всички ще са извадени на показ, така че тежките шкафове и гардероби стават абсолютно излишни. Прибавете максимално големи прозорци, възможно най-много свободен под, разтегателна маса, която не заема практически никакво място, легло на второ ниво, миниатюрна кухня само с най-необходимото и би трябвало вече да ви е ясно как се постига подобно нещо. Или както често се казва в последните години: безбройните успехи на скандинавските страни не са чудо, а са родени от комбинацията от Лутеранската им скромност, дълбоко вкоренената селска пестеливост, географския им детерминизъм и прагматичност. Разбира се, някой би могъл да поспори с тези твърдения, но е истина, че тези качества са оказали голямо влияние върху формирането на скандинавския дизайн.

vesta mebel-mini apartament goteborg3

Аз все пак, съвсем честно казано, проверих два пъти дали наистина този апартамент е с площ от 29 квадрата и после отново, защото продължавах да не вярвам. Някак невероятно ми се видя на такава малка площ да има баня с вана, отделна кухня, вярно малка, но имаща всичко необходимо, широко антре, че и гардеробно/мокро помещение до него. Но няма грешка, наистина е толкова според брокерите. Не съм виждала толкова добре подредени апартаменти тук. Освен всичко, можете да прибавите и спане не на разтегателен диван, а на хубаво удобно легло, вярно малко нависоко, но пък доста нестандартно :) Разбира се, традиционния кът за телевизора е пропуснат. Не че няма място за него, но без телевизор всичко изглежда много по-спокойно и приятно, освен това според мен терасата тотално го замества ;) Една перфектна студентска или ергенска квартира, не мислите ли?

vesta mebel-mini apartament goteborg2 vesta mebel-mini apartament goteborg vesta mebel-mini apartament goteborg5

Всички снимки са взети от сайта на една шведска брокерска къща – Bjurfors, която продава в момента този апартамент и ако ви се живее в Гьотеборг и имате около 350 000 лв. под ръка можете дори да станете собственик ;) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...