vesta mebel-Matthew Hilton-Horizon

Матю Хилтън е съвременен британски дизайнер на мебели, който може и да създава компанията си едва през 2007 г., но мебелите присъстват в колекциите на прочути музеи като Музеят Виктория и Албърт в Лондон, Музеят Гефри и Манчестърската градска художествена галерия. Става дума за създателят на прочутият стол Балзак, който е познат на всички независимо дали са чували името или не. Не ми се иска в момента да отегчавам хората, които са запознати с историята на мебелния дизайн (запазвам си правото да го направя по-нататък!), а искам да ви запозная с новите модели на известния британски мебелен дизайнер, който напоследък се е фокусирал върху възможността да има цялостен контрол над производството на мебелите, които проектира, така че да отговори по-пълноценно на съвременните тенденции на пазара. В резултат фирмата му Matthew Hilton Limited сключва специален договор с една португалска мебелна фабрика – De La Espada. Всъщност фабрика не е точна дума, защото компанията набляга на по занаятчийски майсторска изработка, висококачествени материали и модерна производствена технология, а освен това разбират и от интернет маркетинг :)

vesta mebel-Matthew Hiltonvesta mebel-Matthew Hilton-Hepburn_Bedside

vesta mebel-mattheu hilton bed

По-често ще видите стругувани крака, отколкото квадратни в сечение. Някои столове поразително много напомнят на мебелите на шейкърите (а те макар и типично американска запазена марка, всъщност са се преместили там от Англия в края на 18 век.). Също като мебелите на известната християнска секта, и тук най-много прави впечатление опростеността, функционалността, качеството на използваните материали и перфектните сглобки. Не на последно място е и елегантния силует на мебелите, благодарение на който без проблем могат да се впишат както в индустриална среда, така и в класическа обстановка или съвсем модерно жилище.

vesta mebel - Matthew Hilton-Welles_Tablevesta mebel-Matthew Hilton - MH_349_Manta_Chairvesta mebel-Matthew Hilton-McQueen_Sofavesta mebel-Matthew Hilton-L1018192vesta mebel-Matthew Hilton - MH_340_Low_Lounge

Препоръчвам и това видео от фабриката, където се произвеждат тези дизайнерски мебели, което показва и невероятното внимание към детайла, с което ги правят и постигат подобно съвършенство: (една любопитна подробност – накрая ще видите и как мажат суровата дървесина с датско масло, нещо много широко разпространено в Скандинавия, но почти непознато у нас, където въздесъщи са покривните лакове – те придават на мебелите по-голяма издържливост на всякакви условия, но маслото е по-близко до естественото усещане от суровото дърво, защото изцяло запечатват всякакви пори).

De La Espada Factory from De La Espada on Vimeo.

Между другото, мебели на Матю Хилтън могат да се намерят и съвсем близо до нас – в Букурещ – от Интро или в Атина от box architects. А можете да следите какво ново се случва около Матю Хилтън и във фейсбук, а продуктите да намерите в сайта на фабриката De La Espada.

Разгледайте още: тези български дизайнерски мебели от Еснаф, както и няколко вдъхновяващи неща от портфолиата на млади автори в Behance.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...