vesta mebel-nido by robin falck sipoo finland

Много ми се искаше да споделя тази красива хижичка най-вече заради размерите й. Казва се Nido (италианската дума за “гнездо”) и е личното местенце на младия финландски дизайнер Робин Фалк. Направена е само с местни или рециклирани материали, има огромен прозорец, който гледа нагоре и внася много светлина и освен голямата платформа/тераса, е съставена единствено от малък дневен кът с миниатюрен кухненски бокс, и легло на второ ниво. Какво повече е необходимо за истинска почивка сред природата?

vesta mebel-nido

Размерите на хижата определено ми напомнят нашите бунгала, но съществената разлика с тях е, че тя е съвсем отделена от други постройки и няма опасност хората от съседното бунгало да направят шумен купон до сутринта с неприятна музика. Най-вече ме привлече обаче с малката си площ. Защото знам как се изкушаваме (аз също :) по нашите ширини да създаваме палати дори когато става дума за лятна къща, която се използва само за седмица-две годишно и да пренасяме градския си живот и на село/в планината/ на морето. Мисля, че имаме какво да научим от хижите в северните гори.

vesta mebel-nido_sept2012_out vesta mebel-nido inside by robin falck sipoo finland

Print

Вижте една друга моя много любима къщичка сред горите – къщата от прозорци, както и викторианската къщичка от приказките.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...