vesta mebel-kerferd1

Стивън и Керъл Уйтинг работят в Мелбърн, Австралия, но правят интериори, които се подвизават и по страниците на европейски списания като английското Elle Decoration или норвежкото Bonytt. Защо ли? Защото са способни да съчетаят в една австралийска къща по английски изчистено съчетание на дърво с червени тухли от началото на 20-ти век, със скандинавска естетика на интериора – освободен от тежки мебели, спокойно съчетаващ бяло и сиво с естествения цвят на буковото дърво, мека мебел изцяло в стил Bo Concept, легло със сива ленена табла, домашно оплетено одеяло, и килим от една от най-известните италиански дизайнерки, с испански произход – Патрисия Уркола, за която със сигурност някой ден ще говорим повече. Обърнете внимание и на интересния детайл на вратите на кухнята от рециклирана пластмаса, които са разделени на тънки летви, с кръгли дупки вместо дръжки, който е намерил отражение и в дървената обшивка и в баните.

vesta mebel-kerferd2Красивото съчетание на внимание към детайла и отворени преливащи едно в друго пространства, не само разширяват къщата, но и изцяло отговарят на идеята на собствениците и проектанти за бавно случване на архитектурата – абсолютно противоположно на вече доста модерните телевизионни предавания за интериор, който произвеждат абсолютно готов продукт за не повече от две седмици и пропускат истинското време за осмисляне и узряване на идеята и функцията на едно жизнено пространство със собствена атмосфера. Нещо, с което съм напълно съгласна – интериорът първо трябва да се обживее, преосмисли и пречупи през съзнанието на собственика, преди да заживее собствен живот, а обикновено това всъщност е непрекъснат процес на обновяване и промяна.vesta mebel-kerferd4 vesta mebel-kerferd3vesta mebel-kerferd5 vesta mebel-kerferd6vesta mebel-kerferd7

Още снимки от тази красива австралийска къща можете да видите на сайта на студиото тук. Някои от мебелите в този интериор можете да откриете в магазина на това студио – например тази табуретка Milk Stool.

Разгледайте още и тази мексиканска къща, мебелите на Матю Хилтън, които са в подобен изчистен стил, макар и от далечна Англия, или този холандски интериор в сиво и бяло!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...