vesta mebel-Villa_Gella_1След вчерашния зимен сюжет се замислих дали има нещо у нас, което да прави впечатление и зимата, и веднага се сетих за прочутата Вила Гела в родопското село, в което всеки август се случва невероятно надсвирване с гайди. Чудесният премерен и минималистичен интериор е дело на работещата в Лондон холандка Мария Беземер, която залага на чисти бели стени, преоразмерени мебели с естествени тъкани, създаващи усещането за лукс, и масивни дървени подове, допълнени с кожа и камини навсякъде, където е възможно за стопляне на тялото и душата след дългия ски ден. Добавя и някои автентични предмети от родопския край и любимите на всички живеещи на север дизайнери фенери за още по-уютна обстановка.

Село Гела може и да свързваме основно с гайдарите през лятото и близостта си до Широка лъка, но освен това не е много далеч и от пистите на Пампорово, а интериорът на стаите и общите помещения във Вила Гела определено напомня за тях и предразполага не само активна почивка, но и истинско бягство от напрегнатото ежедневие, както и от шума на близкия ски курорт. Да не забравяме и прекрасната гледка, която се открива от голямата тераса, гледка, която остава в сърцето на всеки, който е посещавал родопското село.

vesta mebel-Villa_Gella_11 vesta mebel-Villa_Gella_2 vesta mebel-Villa_Gella_3 vesta mebel-Villa_Gella_4 vesta mebel-Villa_Gella_5 vesta mebel-Villa_Gella_6 vesta mebel-Villa_Gella_7 vesta mebel-Villa_Gella_8 vesta mebel-Villa_Gella_9 vesta mebel-Villa_Gella_10

Снимките са от сайта на хотела. Интериорът не е дело на български дизайнер, но пък се намира у нас, така че го причислявам към другите български неща, които си струва да се видят и можете да следите тук.

За любопитните – ето и вчерашната планинска хижа

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...