vesta mebel-datski vintage shikСигурно вече всички знаят, че тазгодишната Евровизия ще се проведе в една тъжно изглеждаща  бетонна сграда, бивша корабостроителница, а сега зала на Датското радио в Копенхаген. Е, не съвсем далеч от тази скучна индустриална част, се намира един от най-хубавите квартали в Копенхаген – Кристианхаун. Това е мястото на бохемите, артисти, млади бизнесмени и разбира се, хипита. Тук се намира и прочутият хипи град в града – Кристиания, на входа на която има надпис “От тук нататък излизате извън Европейския съюз”, а вътре снимките са изцяло забранени.

vesta mebel-datski vintage shik1

Точно в тази среда датчанката Стине Бьорндал обновява своето 75-квадратно жилище, намиращо се в стара сграда, строена в началото на 18 век. Традиционно по датски избира неутрални цветове и запазва дървения под. Това, което прави интериорът толкова интересен е смелото съчетание на камъка с огледалните повърхности на масата, старото рустик дърво на масата и щайгите, превърнали се в шкаф за обувки, грубо измазаните стени с перфектната линия на столовете, рустик усещането в кухнята, постигнато с каменна облицовка и дървени колони и допълнено от бетонните лампи и тъмните шкафове. Добавете стар метален шкаф, огромен прожектор, покачен върху старо столче, меки възглавници, тъмни завеси и газова камина върху огледален постамент в спалнята и ще добиете представа защо контрастите този вид ме привличат толкова много.

vesta mebel-datski vintage shik4

vesta mebel-datski vintage shik2

А за да не е неутралната гама прекалена, в банята е добавено и резедаво като комплимент към функцията на помещението, но и за почивка на окото и визуален акцент.

vesta mebel-datski vintage shik3

vesta mebel-datski vintage shik5vesta mebel-datski vintage shik6

И накрая за настроение ето песента, която донесе на датчаните домакинството на тазгодишната Евровизия – Only Teardrops на Емели де Форест (момичето е с швейцарски произход, затова няма внушителната височина на датчанките :) :

 

Снимките са от датския Mad og bolig.

Разгледайте още това стиймпънк кафе в Южна Африка, както и още малко датски дизайн от каталога на By Nord.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...