vesta mebel-styklena spalnq

Вчера ви представих един от може би най-любимите ми интериори в последно време, надявам се да е харесал и на вас поне толкова, колкото и на мен. Днес искам да ви покажа най-симпатичната и миниатюрна спалня, която съм срещала. Открих я в decordemon и всъщност е бил апартамент, обявен за продажба при шведските брокери sveskfast. За съжаление не мога да кажа нищо повече за проектанта, нито къде се намира самият апартамент, но снимките говорят сами за себе си – това е много малко жилище, само 34 кв. м и колкото и невероятно да звучи, всъщност предлага доста добър комфорт за двама души благодарение на гениалното решение да се направи миниатюрна стъклена спалня.

vesta mebel-styklena mini spalnq1

Влиза се директно в дневната, като антрето просто е пропуснато, защото няма никакво място за него. В съседство е разположена кухнята, която всъщност е съвсем прилично голяма и удобна  и дори има един висок шкаф, в който е поместен хладилника. Честно казано виждала съм по-малки и неудобни в доста по-нормални по размери жилища. Банята е разположена директно след кухнята.vesta mebel-styklena mini spalnq2

В останалата част на апартамента е разположена чудесна дневна, в която телевизорът не е център на композицията. Вместо това имаме малко, но удобно канапе, на което може да спи и някой гост, както и две чудесни рустик табуретки. Срещу мястото за сядане е разположена стаята, с която този апартамент ме спечели. Мисля че след като го видях вече не бих посмяла да нарека 10-12 квадратните спални, които срещам по новите кооперации малки, предвид че тук спалнята е голяма колкото да побере леглото, огледало и пътечка за минаване. Разбира се, че нищо от това нямаше да изглежда по същия начин, ако не беше използвана стъклена преграда, която да отдели спалнята от дневната. Стъклото не смалява пространството по никакъв начин, но реално отделя спалнята като самостоятелна стая. Така се получава уютно място за спане, което в никакъв случай не е клаустрофобично. А ако се питате къде са багажите, които са абсолютно неизбежни, за тях е отделено цяло гардеробно помещение, което прави възможно дневната да изглежда толкова свободна и подредена. Апартаментът има дори собствена камина, а сравнително голямата тераса увеличава жилищната площ през топлите месеци. Мога само да си пожелая да се науча да се справям с миниатюрните пространства по такъв гениален начин, а междувременно се надявам, че успях да вдъхновя и вас. :) vesta mebel-styklena mini spalnq3vesta mebel-styklena mini spalnq4vesta mebel-styklena mini spalnq5vesta mebel-styklena mini spalnq6vesta mebel-styklena mini spalnq7vesta mebel-styklena mini spalnq8vesta mebel-styklena mini spalnq - planВъпреки, че не можах да открия авторът на този симпатичен интериор, успях да намеря план благодарение на един македонски блогър – Милан Атанасов.

Ако искате да разгледате още неща ви препоръчвам още един малък шведски апартамент, в който спалнята не е отделена, а е вдигната на друго ниво. Чудесната комбинация на стъкло и бяло можете да видите и в тази дневна. Америкнаците пък решават проблема с малкото жилищно пространство доста по-технологично.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...