vesta mebel-Le-Prado-14-1-Kind-Design

Вчера бях много сериозна, и затова реших да се отправя малко по на юг, към слънчева Марсилия и да ви запозная с работата на един френски архитект – Морис Падовани, който осъществява страхотна реновация на тази бивша ферма в Марсилия. Ремонтите са направени на три етапа. В началото обемът на къщата е освободен от всички неносещи елементи и е разкрита дървената конструкция на покрива. Старата външна стълба е включена в обема на къщата, направена е и нова вътрешна стълба от поцинкована стомана, която свърва родителската спалня, която е поместена в подпокривното пространство, с дневната.

vesta mebel-Le-Prado-24-1-Kind-Design

По-късно към общия обем са добавени сутерена и прилежащата пристройка към къщата. В сутерена също се премахват всички излишни стени, за да се отвори просторна и светла дневна с кухня и трапезария и излаз към двора, а на предишното им място се оформят двете детски стаи.

vesta mebel-Le-Prado-23-1-Kind-DesignСтилът е малко по-скандинавски, отколкото това, което обикновено свързваме със средиземноморски град. Гамата е неутрална – с бяло, бежово, сиво и естествено дърво. Много от мебелите, особено в детските стаи, са направени от избелени OSB плоскости. Стояща лампа от Foscarini, абсорбатор от Elica в кухнята, реставрирани метални работни лампи, камина от чугун, холни маси от стари палети, дизайнерски класики от 50-те, като коженото кресло АА на Airborne при меката мебел в дневната, двата черни люлеещи се стола RAR от Витра в съседство и абажурът с хартиени бележки на Инго Мауер, и пестеливостта от към детайли, създават лекота и простор в този изящен марсилски интериор.

vesta mebel-Le-Prado-20-1-Kind-Design vesta mebel-Le-Prado-17-1-Kind-Design vesta mebel-Le-Prado-15-1-Kind-Design vesta mebel-Le-Prado-13-1-Kind-Design vesta mebel-Le-Prado-11-1-Kind-Designvesta mebel-Le-Prado-02-1-Kind-Designvesta mebel-Le-Prado-29-1-Kind-Design

Още снимки от тази красива къща в сайта на архитекта.

Вижте още един френски проект!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...