vesta mebel-ti bar burgasПо принцип не съм писала кой знае колко за български интериори, още по-малко пък на заведения, но е факт, че имаме доста добра традиция в дизайна на заведения и у нас има не малко добри примери. Предвид и че повечето ми читатели са от София, определено съзнателно се въздържам да не пиша за места, които всички познават (може би ще започна ако успея да спечеля повече читатели от други места :)  ). Обаче хваля румънците и някак не мога да не се сетя, че и при нас има приятни заведения. Освен това слънцето най-накрая се показа и май започвам лека полека да си мисля за море и плаж… така че днес съм на тема Бургас и едно съвсем скоро отворено заведение, което май ще пробвам да посетя при следващото ходене до морето.

vesta mebel-ti bar burgas2

Казва се  Ti bar и дори още не е официално открито. Истината е, че просто няма как да пропусна интериор с тухли, етажерки с книги между бутилките, естествени фурнири и индустриални лампи. Като прибавим и класическите тонетски столове с подлакътници и дивана Честърфийлд, и получаваме един модерен интериор с лек индустриален намек, който придава много стил и уют. Разбира се, комбинацията от боядисани в бяло тухли, с облицовъчните розови тухли и квадратните павета от настилката за мен е малко прекалено разнообразна, но пък декоративната дървена стена е страхотна и сигурно изглежда чудесно вечер на косата светлина от прожекторите. Разбира се, казвам дървена, но изглежда напълно възможно да е направена от МДФ всъщност, нещо, което ще мога да кажа едва като я видя на живо. При всички положения, ще се радвам да споделите впечатления ако случайно ви се отдаде възможност да отскочите до там :)

vesta mebel-ti bar burgas3 vesta mebel-ti bar burgas5 vesta mebel-ti bar burgas4

Интериорът е дело на арх. Иван Ефремов, а заведението има фейсбук страница Ti bar, а изобщо за заведението разбрах от едно чудесно ново он-лайн издание за Бургас, което следя с голямо любопитство, защото досега бях виждала подобно нещо само за София – Виж Бургас. Мисля, че ще е много полезно четиво за летните месеци за всички, живеещи в южната част на България и обичащи морето :).

Вижте и румънското заведение, за което говорих по-горе, тук, както и това кафе в Южна Африка

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...