vesta mebel-Scandinavian-6arena lampa

В петък ви показах един апартамент от 200 квадратни метра, днес пак смалявам мащаба с този чудесен шведски апартамент от 70 кв. м, в който мебелите всъщност са останали на заден план – стандартни чисто бели и закупени от Икеа, но аксесоарите придават стил, атмосфера и уникално лично усещане. Това е един от многото апартаменти, които се предлагат от шведските брокери готови обзаведени и точно затова обзавеждането не е особено персонализирано, но от друга страна предлага много добри възможности за бързата, лесна и сравнително евтина промяна, която да го превърне в собствен дом чрез малките вещи, които оказват огромно влияние. Конкретно тук за мен основен елемент е полилеят в дневната, който се явява център на цялата композиция с множеството си отделни абажури в ярки цветове, комбинирани в едно осветително тяло, което освен че осветява дневната вечер, внася и цвят и разнообразие през деня.

vesta mebel-Scandinavian-6arena lampa4

Полилеят е направен от девет абажура в разнообразни ярки цветове, хванати в сноп като китка цветя и окачени на една основа. Такова осветително тяло измислят Хана Плъмб и Джеймс Ръсел от лондонското дизайнерско студио Джеймс Плъмб. Нямам информация от къде е точно тази лампа, но техните модели са с 26 и 14 абажура, а този тип лампи много лесно могат да се направят и самоделно с подръчни материали и стари абажури.  Различното е как тук се акцентира на осветителното тяло и през деня, докато идеята на английските дизайнери е по-скоро да акцентират на светлината и нежното усещане на материите и формите на абажурите в тъмнината на леко осветената стая, което придава страхотна атмосфера и романтично усещане, но смятам че шведския вариант също съвсем не е за пренебрегване :) vesta mebel-Scandinavian-6arena lampa3 vesta mebel-Scandinavian-6arena lampa2

vesta mebel-James Plumb-6arena lampa

Още снимки от този супер светъл и много жизнерадостно шарен апартамент ще намерите в design rulz. Вижте и лампите на английското студио Джеймс Плъмб. Тук можете да видите и лампата на Джеймс Плъмб в интериора на един магазин – Хостъм.

Разгледайте и тези лампи от Матео Уголини, както и хартиените лампи на Мешан Студио.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...