vesta mebel-AENAON hotel Santorini

Тези дни определено ми е морско. Много морско. И страшно ми се иска да се изтегна на плажа на някой далечен гръцки остров, да слушам вълните и да усещам полъха на морския бриз. Не че не харесвам нашите плажове, но предпочитам шума на вълните пред глъчката, освен това те са доста по-лесно достижими от някой луксозен хотел на островите Миконос или Санторини например. А всяко трудно постигнато нещо съдържа в себе си пропорционално и по-голямо очарование :) Ако прибавим и градушката, която се изсипа над София онзи ден, и всичкото последвало чистене и оправяне на щети, мечтата ми за гръцките острови става все по-силна. Точно по тази причина съм подготвила няколко красиви интериори в типичния за островната архитектура на Гърция стил – изчистени, с бели варосани стени и малки прозорци в дебели стени, които предпазват от безмилостното лятно слънце в този и няколко следващи постове. Както се казва – няма нищо по-хубаво от това да избягаш на слънчев гръцки остров и да оставиш забързаното ежедневие зад гърба си за няколко дни. Или, както Scorpions пеят в една много ваканционна песен “Exchange the cold days for the sun“, макар че в нашия случай по-скоро ще бягаме от градушките отколкото от студеното.

vesta mebel-AENAON hotel Santorini3

Започвам с един много романтичен хотел на о-в Санторини, защото преди няколко месеца бях там докато траеха строителните работи преди започването на новия сезон и се зарекох да проуча подробно как изглеждат отвътре всички хотелчета, покрай които минавахме докато ги варосват и стягат за лятото. Aenaon Villas всъщност се състои от 7 отделни вили и има перфектната гледка към прочутата и страшно живописна калдера на вулкана на Санторини. Намира се по средата между главния град Фира и живописното градче Иа – мястото, от където се наблюдават най-известните залези и се снимат най-много младоженци в цяла Европа, и освен че има гледка във всички посоки, леко встрани е от шумотевицата и на Фира и на Иа, разполага и с прекрасен басейн, буквално свършващ в калдерата.

vesta mebel-AENAON hotel Santorini12

Интериорите на всички вили са много изчистени и предразполагат към пълен релакс, отпускане и забравяне на ежедневните проблеми.

Малките вили са съвсем традиционни за острова – прясно варосани, на различни нива и с вездесъщите сводове, които са толкова характерни за архитектурата на Санторини.

vesta mebel-AENAON hotel Santorini11

Цветовете са много светли и топли. Основно, разбира се, е бялото – освен отвън, стените са старателно варосани и от вътре. Зиданите мебели са част от интериора на всяка от вилите независимо дали под форма на мивка за банята, камина, или нарове за сядане в дневната зона. Тъканите са естествени и много подходящи за летните жеги – памук и лен, отново в бяло или бежово. Разнообразие внасят дървените маси и пестеливо избрани аксесоари.

Осветлението е много пестеливо. Гърците като цяло използват малко по-слабо осветление, но тук са използвани почти само стенни аплици, които осветяват стените и дават мека индиректна разсеяна светлина, която отново стимулира отпускане и малко повече съобразяване с естествения ход на деня. Свещите, които се виждат на различни места в стаите, имат същата цел.

Разбира се, ако не ви се стои вътре, отвън ви очаква басейн с прекрасна панорамна гледка. Освен това можете да се разходите до Иа, да разгледате неолитния град Акротири, в който са открити прекрасни фрески, изложени в момента в музея във Фира, да вземете лодка до Неа Камени и да видите самия вулкан, или да се разходите до някой от плажовете, които тук са наименувани по цветове – Червеният плаж, Черният, Белият и др. vesta mebel-AENAON hotel Santorini10 vesta mebel-AENAON hotel Santorini9 vesta mebel-AENAON hotel Santorini8 vesta mebel-AENAON hotel Santorini7 vesta mebel-AENAON hotel Santorini6 vesta mebel-AENAON hotel Santorini5 vesta mebel-AENAON hotel Santorini4vesta mebel-AENAON hotel Santorini2

Точно този хотел открих в Archello, публикуван вероятно от собственика. От там са и снимките, които споделям днес. Можете да видите и сайта на хотела, където има още снимки разбира се, както и малко повече информация или фейсбук страницата.

Вижте също и тази къща с гледка към морето от Майорка, както и тази реставрирана прекрасно къща в Марсилия!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...