Vesta Mebel - George-Zafiriou-Manolis-Pantelidakis Serifos

Серифос е остров в западната част на Цикладите между Сифнос и Китнос и е мястото, където Даная избягала с невръстния Персей от баща си, който искал да убие внука си заради едно предсказание. Островът освен това е китен и също като останалите цикладски острови пълен с малки симпатични бели къщички с красив изглед към морето.

Vesta Mebel - George-Zafiriou-Manolis-Pantelidakis Serifos 3 Vesta Mebel - George-Zafiriou-Manolis-Pantelidakis Serifos 2

Това е мястото, което избира за лятна вила, атинският архитект Георге Зафириу и заедно с дизайнера Манолис Пантелидакис превръща старата къща в истинска лятна резиденция. Старият дървен таван е запазен, както и типичните за Гърция варосани стени, но подът е бетонен, висящите лампи са в съвсем индустриален стил, а сред старите дървени мебели и типичните зидани мивки и кухненски шкафове, могат да се видят и дизайнерски столове от пластмаса, например вечно актуалния бял стол-лале на Ееро Сааринен.

Eero Saarinen Tulip Arm Chair

Vesta Mebel - George-Zafiriou-Manolis-Pantelidakis Serifos 8

Цветовете са нежни, меки и пастелни, съвсем топли и предразполагащи към разпускане и почивка. Обърнете внимание на леглата, които са направени без табли, а вместо това са подпрени на специално иззидани издадени части от стената. Освен това мивките се намират директно в спалнята, което в особено горещ ден може да бъде много приятно решение :) Една от мивките е направена от метална кофа, друга е с циментово корито.

Vesta Mebel - George-Zafiriou-Manolis-Pantelidakis Serifos 4

Прозорците са малки и с капаци, за да не пропускат прекалено много от палещите лъчи на гръцкото слънце. Запазена е старата оригинална дървена дограма, която още върши чудесна работа и е съвсем важна част от интериора, боядисана в бежово на фона на белите стени.Vesta Mebel - George-Zafiriou-Manolis-Pantelidakis Serifos 6 Vesta Mebel - George-Zafiriou-Manolis-Pantelidakis Serifos 5Vesta Mebel - George-Zafiriou-Manolis-Pantelidakis Serifos 7

Снимките са дело на Джулия Клими, автор на една чудесна книга за гръцките острови – At Home in Greece, и са взети от decoholic. Интериорът е дело на критският дизайнер Манолис Пантелидакис.

Вижте още гръцки красоти: например този романтичен хотел на остров Санторини, или този на Миконос.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...