Casa no tempo

Луксът е пространство, спокойствие, уединение и освобождаване от излишни неща. Една истинска почивка изисква точно това, а тази къща за гости и огромният свободен парцел, на който е разположена, могат да го предложат.

Casa no tempo е притежание на семейството от много поколения, и желанието на дядото е било тя да бъде запазена и за следващите поколения. Но Жуао и Адреа Родригис не само запазват старата къща, но с помощта на архитекта Мануел Айрис Матеус я превръщат в красив пример за португалски минимализъм и предпочитана дестинация за перфектната почивка.

casa no tempo

Къщата има четири стаи с големи прозорци, обзаведени съвсем пестеливо така, че да предразполагат към почивка на ума и сетивата, медитация и връзка с природата. Материалите са сведени почти само до дърво и керамика, а стените са варосани изцяло в бяло.

casa no tempo

vesta mebel-casa no tempo5

Трапезарията запазва духа на спалните – с масивна дървена маса и стари тонетски столове за десет души – предразполагащи към разговори, и кухненски плот. Всичко необходимо в една кухня е скрито в големите дървени шкафове, чийто фладер контрастира рязко с гладкия чисто бял кухненски остров и сливащите се със стените трапезарни шкафове до прозореца.

Гостите могат да четат при уютното огнище, да се разходят из огромния имот, да пояздят кон или да се наслаждават на слънчеви бани до огромния (400 кв. м) басейн в средата на поляната, направен с нестандартна форма, имитираща плавното навлизане на естествения плаж в морето.

vesta mebel-casa no tempo1

vesta mebel-casa no tempo11

vesta mebel-casa no tempo15vesta mebel-casa no tempo14vesta mebel-casa no tempo16vesta mebel-casa no tempo17vesta mebel-casa no tempo18vesta mebel-casa no tempo19vesta mebel-casa no tempo13vesta mebel-casa no tempo10vesta mebel-casa no tempo2

vesta mebel-casa no tempo7

Разгледайте сайта на тази прекрасна къща за гости тук – Casa no tempo. Архитектът е Мануел Айрис Матеус. Снимките са на Нелсон Гаридо, известен фотограф, снимал сгради на такива големи имена в архитектурата като Herzog & De Meuron, Daniel Libeskind, I.M. PeiArata Isozaki, Alvaro Siza и други. И голямо мерси на Arch Daily, от където научих за тази красива сграда.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...