vesta mebel-kushta katrin arens

Първия път, когато видях мебелите на Катрин Аренс, реших, че съм попаднала на чудесен скандинавски дизайнер. Едва в последствие разбрах, че е германка, която при това живее в Ломбардия, и се впечатлих дори повече.

vesta mebel-kushta katrin arens6vesta mebel-kushta katrin arens7

Философията й се основава на устойчивия дизайн, който за нея на първо място е свързан с дълголетие на предметите, които създава. Точно затова създава мебели, които не са прекалено натрапчиви с цвета или формата си – така че по-скоро да се сливат с останалата част от интериора и да не омръзнат бързо, принуждавайки ви да ги смените скоро само защото вече сте им сте наситили. Точно с такива мебели е обзаведена италианската й къща, решена изцяло в бели и неутрални цветове, с малки цветни петна от събрани от пътешествията й предмети и мебели от преизползвана масивна дървесина с възможно най-изчистени форми и минимална обработка на дървото – съвсем уникални и изцяло ръчно изработени в една италианска работилница.

vesta mebel-kushta katrin arens5

vesta mebel-kushta katrin arens4 vesta mebel-kushta katrin arens3

Усещането, което създават, е много северняшко и по протестантски аскетично, независимо че са вдъхновени от традициите в обработката на дървото от иначе пищната и разточителна Италия. Разбира се, съвременният италиански дизайн е много премерен, изчистен и фокусиран върху перфектно изпълнения детайл, но също така и обикновено го свързваме с най-съвременни материали и обработка за разлика от тези оставени почти изцяло натурални и преизползвани дървесини, които Катрин Аренс използва.vesta mebel-kushta katrin arens2

Снимките от къщата са дело на Jordi Canosa, стилист е Daniela Cavestany, а Катрин Аренс има и онлайн магазин и доста други интересни проекти и тук, освен собствената си къща.

vesta mebel-kushta katrin arens8

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...