vesta mebel-nina holst

Нина Холст е норвежка и е създателка на stylizimo.com – онлайн общност на любители на добрия дизайн – блогъри, онлайн магазини и хора, които търсят вдъхновение. В сайта можете да намерите събрани на едно място някои от най-известните имена в писането за дизайн, но също така можете да си купите дизайнерски мебели или аксесоари от различни марки и дизайнери.

vesta mebel-nina holst7 vesta mebel-nina holst2 vesta mebel-nina holst6Освен да събира на едно място толкова много хора обаче, Нина също така рисува впечатляващи големи абстрактни композиции, които сякаш са специално създадени за скандинавските интериори, какъвто обитава и тя самата. Дори и извадени от контекста им, обаче, те изглеждат много интересно с разнообразните си текстури и асоциации, които пораждат, вдъхновени от белите северни нощи и снежните зими. Въпреки преобладаващо неутралните сиви тонове, в които работи, сред работите й ще можете да разпознаете препратки към дъжда, морските вълни, заснежени, а и нощни пейзажи. Прекрасно абстрактно изкуство, чието място може да бъде както в галерия, така и в дневната.

vesta mebel-nina holst5 vesta mebel-nina holst3 vesta mebel-nina holst4Хвърлете един поглед и на инстаграм профила на Нина Холст, където могат да се видят някои от картините й, снимани в собствения й дом. В сайта са публикувани всички, заедно с размерите им. И понеже се опитвам да свързвам това, за което пиша с нещата, които могат да се открият у нас, нека споделя и едни платна на Румяна Александрова, с която работя от време на време между заниманията с прозаични неща като мебели, настилки, мазилки и т.н., и която, въпреки че е завършила иконопис, напоследък прави и страхотни абстрактни неща. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...