vesta mebel-widawscy studio D58 house2

D58 е красива къща в град Миколов, Силезия в Южна Полша, чийто интериор е по проект на полското студио Видавци. Избрах я заради голямата свобода, с която е направен интериора и премерения минимализъм и елегантното съчетание на бяло, малко черно и орех, който стопля целия интериор и го предпазва от прекалено студено и неприветливо излъчване. vesta mebel-widawscy studio D58 house4

Особено красив елемент е детайлът със стълбата. Стъпалата, както и стената до нея, включително прилежащата врата са облицовани в орех. Същият цвят е избран за профилите на френските витрини и това ги превръща в неразделна част от интериора и дори в част от акцентите в него. Орех е използван и за шкафовете на кухненския остров, чийто плот е чисто бял, така, както и вграденият под стълбата шкаф, който контрастира с тъмния орех на стената и подчертава още повече и превръща в основен декоративен елемент назъбената форма на стъпалата (на снимката долу).

vesta mebel-widawscy studio D58 house6

Необичайно е кухненските шкафове да са решени в три различни цвята – всеки за отделната група шкафове, но така се подчертава още повече различната им функция и съдържание и в същото време внасят повече динамичност в иначе изчистеното от предмети пространство, независимо че изглеждат повече като цветни плоскости, отколкото като обикновени кухненски шкафове.

vesta mebel-widawscy studio D58 house5  vesta mebel-widawscy studio D58 house3 vesta mebel-widawscy studio D58 house vesta mebel-widawscy studio D58 house7

Спалнята, а и всички останали помещения напълно следват цветовата схема и стилистика на дневната, с която започнахме, което прави целия интериор много последователно и логично преливащ от едно помещение в друго. Единствено фитнесът включва една шарена стена, която напомня за по-енергичните упражнения, които се извършват там. vesta mebel-widawscy studio D58 house8 vesta mebel-widawscy studio D58 house9Снимките са на Томаш Боруцки, а проектът на Катаржина и Томаш Видавски. Можете да ги последвате във фейсбук. А ето и друг проект с подобна стилистика на едно чешко студио, от което скоро ще показвам и нови неща.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...