vesta mebel-ostuklena terasa po 6vedski

Шведите живеят в далеч по-неблагоприятен от нашия климат, но за сметка на това (или точно поради това!), са се научили да ценят много повече от нас както хубавото време, така и даденостите на жилищата си, и да се възползват максимално от тях, и особено от терасите им, колкото и малки да са. У нас например, почти всеки блок има остъклена тераса, но заглеждали ли сте какво точно има по тези остъклени тераси? Ако не са превърнати в склад, в повечето случаи са малки и сравнително неудобни кухнички, в масовия случай разположени в два блока от двата края на терасата. Не казвам, че това е лошо, но смятам, че в кухнята така или иначе винаги се предвижда допълнително осветление и абсорбатор, а освен това и преместването й на терасата носи допълнителни технически проблеми, които не са чак толкова евтини и прости, колкото изглежда на пръв поглед, особено що се отнася до промените във ВиК инсталацията.

От друга страна, остъклената тераса всъщност е най-светлата част на помещението, към което е добавена, така че защо да не се възползваме максимално от тази й особеност, предвид че и ремонтът ще излезе по-евтино? Терасата може съвсем лесно да се превърне в чудесна зимна градина, светло работно място, при това леко отделено и по-уединено от другите зони на дневната например, а може да бъде и допълнение към кухнята с място за масичка за сутрешното/следобедно кафе с приятели, или пък кът за почивка, четене и отмора. Точно последното са направили в този шведски апартамент, намиращ се близо до южния бряг на езерото Ветерн.

Цялата площ на терасата пред големия прозорец на дневната е заета от лежанка с много възглавници и поглед навън. Може да се използва за четене, за следобеден сън, за почивка, дори и за учене. Аз лично, докато бях в училище, най-добре учех на дивана до прозореца с одеяло и чаша чай в ръка :) При всички положения такава тераса бързо ще се превърне в любимо място на всеки член от семейството!

vesta mebel-ostuklena terasa po 6vedski2vesta mebel-ostuklena terasa po 6vedski5vesta mebel-ostuklena terasa po 6vedski4vesta mebel-ostuklena terasa po 6vedski3Апартаментът е от портфолиото на шведската фирма за недвижими имоти Вастахем, но всъщност го открих в planete-deco. Снимките са на dayfotografi.se. Като цяло не е особено впечатляващ, защото представлява типично обзавеждане на шведско жилище за продан, но заслужава да се отбележи дизайнерския стол от Томас Педерсен.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...