vesta mebel blog-kvarnholmen stockholm penthouse

Този уникален мезонет в сграда от 1912 г., чийто интериор е дело на фирмата Koncept Stockholm, се намира в един от крайните квартали на Стокхолм – Кварнхолмен и има невероятна гледка към остров Юргорден, на който се намират известните стокхолмски музеи, включително първия музей на открито Скансен. Мястото е от тези, които предполагат през седмицата да ходиш на работа в центъра на града с лодка, а през уикендите да се разхождаш по островите на изток от шведската столица и в същото време да се събуждаш със слънцето над архипелага.

vesta mebel blog-kvarnholmen stockholm penthouse3

Освен високата 5.5 м дневна, апартаментът е интересен и с красивите си издължени прозорци, и успокояващата неутрална цветова палитра в която е обзаведен. Сивото е преобладаващият цвят, но е съчетано с различни аксесоари и мебели в кафяво, бежово, бяло, пепел от рози и дори червено, всичко обаче подчинени на общата леко сивееща гама, така че вместо сивото да доскучава го обогатяват без да създават натрапващ се контраст. vesta mebel blog-kvarnholmen stockholm penthouse4

Апартаментът е обзаведен основно с мебели и осветление от датската фирма BoConcept. Интересен е начинът, по който са съчетани, а някои от мебелите са и от съвсем нови колекции, които още не сме виждали на много места.

Дневната включва освен прилежащата към нея кухня и четири различни къта за сядане. Първият е барът към кухнята, който представлява продължение на кухненския остров и е подходящ както за закуска, така и за вечерно парти. Освен това има кръгла трапезарна маса с висящата над нея лампа, която е разположена под ската на покрива и така изглежда малко по-отделена и по-уютна от зоната на кухнята, която е разположена непосредствено след антрето. До красивите високи и завършващи с арки прозорци е разположен кът за сядане с малка масичка и две много елегантни кожени кресла Хамилтън от BoConcept по дизайн на Хенрик Пидерсен. В съседство е меката мебел, която е с много ниска облегалка и предполага излягане :), а кътът не е организиран около телевизор, а около интересно решена камина, която използва много хитроумно мястото под ската на покрива.vesta mebel blog-kvarnholmen stockholm penthouse5vesta mebel blog-kvarnholmen stockholm penthouse2vesta mebel blog-kvarnholmen stockholm penthouse6vesta mebel blog-kvarnholmen stockholm penthouse7

В прилежащия към дневната кабинет също могат да се видят много интересни столове, от новата колекция на Карим Рашид, отново за BoConcept – Ottawa.

Като цяло интериорът не е претрупан с детайли, все пак е предназначен за продажба, но са включени и интересни фотографии и графики, които много добре допълват цялостното усещане и линия, започната от внесените мебели. vesta mebel blog-kvarnholmen stockholm penthouse8vesta mebel blog-kvarnholmen stockholm penthouse9Повече за мезонета може да се намери в сайта на брокерите, които го предлагат – Wrede. Проектът е на Koncept Stockholm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...