vesta mebel blog-De Vere Gardens flat- VW BS FrankeТози страшно висок апартамент се намира в сграда от 19 век, принадлежи на голямо семейство, което дели времето си между Лондон и Сингапур, и притежава впечатляващо високи и красиви френски прозорци.

vesta mebel blog-De Vere Gardens flat- VW BS Franke3

Поради многобройността си, семейството, което притежава апартамента, е имало нужда от многофункционално място, което да бъде удобно както когато всички членове са в Лондон, така и когато са отседнали само някои от тях. Преди ремонта разпределението е било малко странно и е включвало страшно висока дневна до също толкова висока кухня до нея с пропорциите на коридор. Ето защо проектантите от VW+BS започват преустройството именно от преправянето на пространствата. Залагат на много широка дневна и изместват кухнята в по-вътрешната част на апартамента, за да оставят достатъчно площ, пропорционална на високите витрини в дневната.

vesta mebel blog-De Vere Gardens flat- VW BS Franke4 vesta mebel blog-De Vere Gardens flat- VW BS Franke5 vesta mebel blog-De Vere Gardens flat- VW BS Franke2vesta mebel blog-De Vere Gardens flat- VW BS Franke6

Височината на помещението е 420 см, така че има достатъчно височина над новата кухня да се обособи галерия с малка спалня и работно място. За да не се губи светлината в апартамента, галерията е оставена свободна от стени, така че практически още от разположената в дъното спалня може да се погледне през витрините на дневната. В същото време галерията/мецанин може да се затвори изцяло с помощта на поликарбонатни плъзгащи се платна, които обособяват още една спалня на това ниво.

vesta mebel blog-De-Vere-Gardens-animation

Най-голямото предимство на този апартамент в стара викторианска сграда са високите тавани и огромните витрини, отварящи се към дълга тераса с прекрасен изглеждащ почти като дантела оригинален парапет. Проектантите са съобразили целия проект с тях и въпреки, че са използвали изцяло съвременни материали и много изчистен и семпъл стил за обзавеждането, който е много далеч от викторианските дизайни, все пак не са забравили и оригиналния характер на сградата именно защото са успели да възвърната първоначалната просторна и висока дневна зона.

vesta mebel blog-De Vere Gardens flat- VW BS Franke7vesta mebel blog-kvarnholmen stockholm penthouse9 vesta mebel blog-kvarnholmen stockholm penthouse8

Интериорът е по проект на VW+BS. Снимките са дело на Майкъл Франке.

vesta mebel blog-De Vere Gardens flat- VW BS Franke - plan and section

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...