vesta mebel blog - Brosundet hotel Alesund SnohettaЕдин красив интериор, който макар и да не е нов, все още е много актуален – реновация на хотел Бросунде в Алесунд от кръстеното на планински връх забележително норвежко студио Снохетта (авторите на операта в Осло и новата Александрийска библиотека).

Ремонтът е приключен през 2008 г. Стаите са много пестеливо обзаведени, със специално проектирани за случая мебели, включително закачалки за дрехи скрити зад таблите на леглата, а  за да не се нарушава конструкцията и основния план на сградата, баните са отделени със стени от матирано стъкло.vesta mebel blog - Brosundet hotel Alesund Snohetta2 vesta mebel blog - Brosundet hotel Alesund Snohetta3

Много интересна е и стая 47 – поместена в малък фар, показвал пътя на рибарите, стаята е на два етажа с дължина само 3 м и с прекрасна гледка към морето. Мястото е толкова малко, че първия етаж се заема само от банята, а втория – буквално само от леглото, което е направено по специфичната кръглата форма на фара. Малко, но пък почти във водата :)

Малко повече за самия хотел и стаята във фара можете да видите и във видеото  накрая:

vesta mebel blog - Brosundet hotel Alesund Snohetta4s

vesta mebel blog - Brosundet hotel Alesund Snohetta5Още за хотела може да видите в сайта на Снохетта. А това е сайта на хотел Бросунде.

Разгледайте и този майсторски и много красиво реновиран хотел във Франция – Абатство Фонтевро.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...