vesta mebel blog - background - whispered in the sounds of silence

Сигурна съм, че не само на мен ми се случва понякога така да ми се загнезди някоя фраза или цитат в главата, че да я чувам почти постоянно. Тази седмица това е последната строфа от една стара и много тъжна песен – Sounds of Silence на Саймън и Гарфънкъл. Песента е писана през 1964 г. от Пол Саймън и започва с емблематичните стихове:

Hello darkness, my old friend
I’ve come to talk with you again

Говори за невъзможността на хората да се разбират помежду си и не защото говорят различни езици, а защото не могат да се разберат емоционално и да се опознаят един друг истински:

And in the naked light I saw
Ten thousand people, maybe more
People talking without speaking
People hearing without listening
People writing songs that voices never share
And no one dared
Disturb the sound of silence

Макар че Пол Саймън говори за неоновите светлини и големия град. Аз обаче слушам песента от преди да разбирам добре английски и винаги съм я свързвала единствено с звука на тишината и необятни простори. А сега разбирам тази асоциация като отговор на неговия страх от неоновия бог. Всъщност хората не случайно правят такива или такива къщи далеч от хората и града.

Целият текст на Sounds of Silence можете да видите тук.

Всъщност снимката е от любимия ми сайт с ресурси за дизайн – creative market, може би защото нещата там все още са доста подбрани. Снимката специално може да се намери точно тук, а със сигурност за който се интересува, може да намери и много други интересни и полезни нещица. Самият фон можете да си запишете като натиснете на снимката – така ще излезе в оригиналния размер. Този път е в един единствен размер. Ако има желания за други видове екрани ще си ги запиша и ще ги имам предвид следващия път – този все пак беше направен единствено с мисъл за моя собствен екран, който май не е от най-разпространените видове :) Имайте предвид, че споделям фона единствено за лична употреба и моля да не го използвате по друг начин.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...