vesta mebel blog - urban wood goods3

САЩ може да се нарече родината на индустриалното производство не защото то се е зародило там, а защото на тяхна територия намира най-благодатна почва за развитие. И в това донякъде има смисъл, защото пазарът е огромен и е общ. Ето защо още по-голямо впечатление правят проекти и фирми, които не залагат на масовото, а намират нещо уникално и го ценят и развиват.

vesta mebel blog - urban wood goods4

Точно такива са и Urban Wood Gooods. Това е семейна фирма, чието начало е загубилата работата си учителка по изкуства Ерин Трю, която през 2010 г. отчаяна, че не може да си намери работа, се заема с хоби, с които да се разсея, и прави първата си пейка от стара дървена греда от хамбар. После прави и пейките за сватбата си, които се продават много бързо впоследствие, и скоро след това със съпруга ? започват нов собствен бизнес за производство на мебели от преизползвана дървесина – страшно еко бих казала, защото използват дървения материал от сгради, които се разрушават в техния район, за да бъдат построени нови. Освен това мебелите са и много шик, много издържливи във времето и наистина доста модерни :) Или както пише в профила им в Etsy:

If it doesn’t have a past, it’s not worth having!”

(“Ако няма минало, не си струва да се притежава”)

Penrose Brewing Company's taproom is located in Geneva, Ill. vesta mebel blog - urban wood goods2vesta mebel blog - urban wood goods

Това не са перфектно направени мебели, това са мебели и плотове, в които има чепове, има дефекти, личат следи от пирони и нитове, а някъде са оставени и самите пирони Направени са специално от и за хора с вкус и любов към старото. Вместо стерилна обстановка, те придават характер и внасят история в помещението или просто малко рустик уют там, където е необходим. Освен това много добре могат да паснат както в индустриални, стиймпънк и винтидж интериори, така и в много модерни.

Вижте и сайта на фирмата. Аз лично ги открих благодарение на магазина им в Etsyvesta mebel blog - urban wood goods5

Discover unique handmade and Vintage items on Etsy.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...