strunen stol-kojaПункт е работилница за нестандартно реновиране на стари мебели, които Мария Младенова, Ивайло Митев и Петър Каменов обикновено откриват по софийските улици. Участват по изложения и дизайн събития и винаги привличат погледа с нестандартните си идеи. На моменти проектите им са прекалено груби, за да могат да се впишат в повечето интериори, но постоянно измислят нещо ново и интересно, а когато се наложи могат да се впишат идеално в определени изисквания.

Наскоро направиха комплект “музикални мебели” за тазгодишната Sofia Design Week и различни мебели, комбинирани с музикални инструменти – например масичка-ксилофон или стол-кавал (по-скоро някакъв вид духов инструмент, но на мен така ми звучи по-добре ;) Интересното е, че на тях наистина може да се свири.

strunen stol-struni

Поводът да ви говоря за работилница Пункт всъщност са новите снимки на струнния им стол, които току що публикуваха – столът е получил допълнение – мека възглавница, която да го направи по-удобен. Аз лично харесвам най-много именно него, от мебелите, които показаха на Дизайн седмицата. Освен че е интересен, комбинацията от старото дърво, кожените колани и тънките, почти невидими струни, едновременно запазва линията на оригиналния стол и я допълва. А заедно с възглавницата на мен лично ми напомня за някой аристократичен ренесансов дом, в който се разнася тиха музика и се четат Бокачо и Петрарка.

струнен стол детайл

Харесват ли ви мебелите на Пункт? Разгледайте още едни български мебели от Archabits, или тези красиви дървени животинки, в промотирането на които имат пръст и Пункт.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...