vesta mebel blog-dutch winter rustic house 1

Този холандска къща с красив рустик интериор се намира в Ротердам и е собственост на двойката Роберт и Хай. Част от времето си те прекарват на Ибиса и вероятно северния си дом свързват най-вече със зимата и затова целенасочено са търсили именно подобно подчертано зимно усещане при създаването му. На мен лично ми изглежда като перфектната зимна къща – с много кожа, дърво, камък и истински еленови рога, превърнати в полилей над трапезарната маса.

vesta mebel blog-dutch winter rustic house 2

Камината играе централна роля в дневната и около нея е подреден стилен кът с ниско сядане с доста голяма холна маса от дебела дървена талпа. Трапезарната маса е направена по същия начин. Меката мебел е от фино обработена мека кафява кожа, а вместо одеяло, отгоре е сложена животинска кожа с козината, която да топли в дългите зимни вечери. Дървото е запазило оригиналния си цвят и е съчетано с нюанси на сивото и кафявото – с гладък под от шлайфан бетон и боядисани в сиво врати и дървена обшивка на стените. Дори завесите в дневната не са от плат, а от кожа, а над масата и над стълбището са провесени рогата на елени.

vesta mebel blog-dutch winter rustic house 3vesta mebel blog-dutch winter rustic house 4

Вратите на спалните също са облицовани с кожа, както и нощните шкафчета, дори нощните лампи следват тази стилистика – в родителската спалня са направени от два големи рога, закачени на метална рамка за боядисаната в бяло дървена стена.

И макар че обикновено ме побиват тръпки от препарирани животни, защото имам чувството, че ме гледат, главата на овена над камината не само не ме изнервя, ами дори ме кара да се пренасям там и да очаквам всеки момент някой ловец да прекрачи прага на къщата с плячката си, носейки сняг от вън. Доста приказно; и зимно!

vesta mebel blog-dutch winter rustic house 5

Публикуван е в interior magasinet  и за съжаление в момента не мога да намеря информация чий е проекта. Иначе го открих в stijlvolstyling. Веднага, щом намеря кой е проектант ще допълня информацията, така че ако някой има представа, нека ми пише! 

Разгледайте и тази луксозна планинска вила в Щатите, която е обзаведена в подобен стил.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...