vesta mebel blog-frichic advent

Миналата година събрах на едно място няколко нестандартни идеи как да си направите сами коледно дръвче. Светът е голям обаче, и хубавите идеи са страшно много, така че реших да продължа темата с още няколко, някои от тях невероятно лесни за направа, така че могат да се приложат в училище, в офиса, в някоя стая, в която иначе няма място за дръвче, или дори на прозореца! Тези идеи за коледни дръвчета също така са много полезни ако не искате да купувате повече от едно истинско дръвче, но сте обещали на децата елха и в тяхната стая, или пък ако по принцип се стремите да спасите някоя елхичка от отрязване тази година.

Първата идея, която виждате горе, е чисто българска – открих я в един чудесен блог, който следя от известно време, макар че обикновено подминавам нещата с етикет fashion, за да не се чувствам демоде, докато ги чета :). Блогът е Frichic на Ивелина и сигурно е най-известният в чужбина български блог изобщо. Освен идеята, там ще намерите и инструкции как да си направите такова дръвче и текстът е дублиран на български, така че надявам се никой няма да каже, че ви мъча само с неразбираеми скандинавски езици, каквито има надолу :).

vesta mebel blog - a cero and marsipanogsmilefjes

Коледното дръвче в ляво е на архитектурната фирма A-cero и точно това е малко и може да бъде поставено върху маса, но оригиналното е огромно. Точно това е красивото на този дизайн обаче – че може да се направи във всякакви размери и съответно да изглежда добре във всякакъв интериор. И понеже е имало много запитвания от различни техни почитатели как точно се прави, сега вече има дори обяснения, които можете да видите в блога им.

Вдясно пък е съвсем лесно изпълнима идея върху тъмен фон (а защо не и прозорец, изобщо не е задължително да е дъска), интересно тиксо и звезда за върха и коледното дръвче е готово! От блога на Марта от Норвегия.

vesta mebel blog-weekdatcarnival and kara rosenlund

Лявото е по-скоро коледен календар, но според мен може да изглежда супер дори и ако вместо календарните дати се използват снимки или различни фигури, така че го включвам в списъка с интересни идеи за пробване. От блога на Рика от  Weekdaycarnival и тук има английска версия ако продължите надолу след дългите фински изречения :).

Дръвчето от клонки пък е нещо, което после може да се прибере в кутия и да се запази до следващата година. Снимката е от къщата на Кара Розенлунд в Австралия, която е един от стилистите-фотографи, за които планувам някой ден да пиша по-подробно.

Надявам се идеите да ви харесват! И приятно украсяване тази година (ако все още не сте го направили)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...