vesta mebel blog-boho stockholm apartment3

Гледам да не прекалявам с ровенето по сайтовете на шведските брокерски фирми напоследък, защото човек може да се пренасити и от тях. Този интериор с ретро мебели и дюшеме със страшно красив топъл цвят е от Стокхолм и нямаше как да не го споделя, защото веднага направих съпоставка между него и жилищата, които се дават под наем у нас особено из центъра на София (а предполагам, че и не само там) – със стари мебели от 60-те и 70-те, тъмни, претрупани с вещи и доста неугледни.

vesta mebel blog-boho stockholm apartment5vesta mebel blog-boho stockholm apartment

Винаги съм изпадала в лек ужас, когато имам клиенти, които искат да поръчат новите си мебели в съвсем същия цвят като гардероба, купуван в средата на 70-те. Няма как да се получи сигурно се досещате, но никога не ми вярват преди да го видят с очите си, а понякога много близките неща са дори по-дразнещи, отколкото видимо различаващите се. Освен това в повечето апартаменти, в които съм била, новите мебели допълваха вече наличното пълно старо обзавеждане и съответно правеха апартаментите още по-затрупани с вещи. Разбира се, виждала съм и и изключения :). Но не поради тях реших да споделя този интериор, а по-скоро за да покажа, че ново и старо могат да съжителстват прекрасно, стига да им се остави достатъчно място за това.

vesta mebel blog-boho stockholm apartment2

vesta mebel blog-boho stockholm apartment4

И една последна уговорка – в този апартамент все още никой не живее, защото все още търси собственика си, така че със сигурност няма да изглежда толкова подреден след това. Скандинавците обаче нямат навика да пазят много вещи, така че подозирам, че разликата няма да е чак толкова съществена.

vesta mebel blog-boho stockholm apartment6

Апартаментът е от сайта на Fantastic Frank, но аз лично го открих в много любимия ми блог My Scandinavian Home. Интериорния дизайн е от Thomas Lingsell, снимките от Emily Laye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...