Една идея за малък подарък или декорация вкъщи

vesta mebel-pleteni koledni elhichki-zaglavna

Да си направиш плетени коледни елхички е стара идея, която преди няколко години дори се опитах да изпробвам и аз, но бързо стигнах до две заключения:

1. Страхотен подарък е, защото хората оценяват вниманието, които им отделяш, но и:

2. Ужасно досадно и бавно се прави и ако нямаш много опит в плетенето на една кука на обемни форми резултатът е доста криво дръвче, което може да е патетично смешно, но в повечето случаи се оказва чисто и просто трагично.

Аз направих няколко преди да се престраша да покажа едно единствено на друг човек и то защото само то мязаше горе-долу на дръвче :) Теоретично плетенето на конус не е чак толкова трудно, но никак не е забавно ако не обичате да броите докато плетете (аз съм пословичен случай) или винаги забравяте кога точно сте намалили броя на бримките и се налага да се връщате, за да оправите формата. От друга страна, когато се получи, резултатът е супер :) Така че, ако имате повече увереност от мен – опитайте, а ако не – има хора, които плетат прекрасно и резултатът е нещо подобно на творенията на Ирина Третякова от Fancy Knittles, а не на моите :).

vesta mebel blog-pleteni koledni elhichki vesta mebel blog-pleteni koledni elhichki4vesta mebel blog-pleteni koledni elhichki2 vesta mebel blog-pleteni koledni elhichki3

Връзки: 1|2|3|4

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...