vesta mebel blog - soho bazzar Angeppetto

Понеже съм от най-организираните хора успях да отида на коледния базар в Сохо, за който във фейсбук досаждам от доста време на всички фенове на Sofia Art Events, едва в неделя следобед и очевидно с приятелката, с която отидохме, бяхме много закъснели. Не само че имаше поизпразнени щандове (Раклата например бяха продали почти всичко, както и Катя от Serendipity), ами дори и затворени вече като този на Шевица например, която се оказа заета с други мероприятия следобед. И при това пак беше пълно с хора! От една страна докато се чудех как да се размина със стълпнотворението по стълбите се почувствах малко като на концерт, от друга, страшно много се зарадвах, че такова събитие е толкова посещавано и очевидно има много хора, които търсят точно български неща. vesta mebel blog - soho bazar Chekmedje

Хубавото на тези базари е, че можеш да видиш всичко на живо и освен това да се запознаеш с хората, които ги правят, които с удоволствие ще разкажат кое как са направили и по какъв начин или какво мислят да правят и занапред и освен това винаги намираш нещо ново и много интересно.

Какво беше интересно за мен? Например nechoart, от когото имам едни от най-любимите си картички, сега вече предлага и доста забавни календари. Страшно ми харесаха чашките на Art.E, които на живо се оказаха много лекички и фини, но истината е, че на техния щанд имаше толкова хора, че в един момент просто се отказах и реших, че по-скоро ще чакам някой следващ базар или вече ще се реша да си избера чашка по снимка. При Piron пък си харесах една дантелена лампичка, а при Angeppetto страхотни формички за поръсване на захар, които сигурно ще станат много любими на някой, който пече и прави сладки или поне е достатъчно буден докато си прави кафе, за да може да поръси канела отгоре с интересна форма. Столчето на Мил се оказа страшно добре измислено и дори и когато се сетих, че не би паснало на някои видове маси, примерно разтегателните, се оказа, че правят и модификации. Специално за най-малките е може би най-доброто решение, което съм виждала досега.

vesta mebel blog - soho bazar Tocka spot

Cyanoprom пък имаха много приятни торбички с цианотипни изображения, но мен повече ме впечатлиха едни стъклени плаки, правени с мокър колодиев процес, една от които изглеждаше изцяло в стил Джулиет Маргарет Камерън. Не на последно място искам да се похваля, че колекцията ми от картички се обогати с много сладки неща от Декември е и Точка Спот.

vesta mebel blog - soho bazar Chekmedje2

Двете супер приятни изненади бяха Чекмедже и Paladim. И едните и другите следя от известно време в интернет, но не бях виждала нещата им наживо и честно казано ме изненадаха, защото определено са по-добри отколкото на снимките. Специално възглавниците на Чекмедже са новото ми любимо нещо – цветовете са страхотни, а и преждата е страшно приятна на пипане. Изобщо, ще трябва да посетя магазинчето съвсем скоро особено предвид, че се намира на много удобно място и определено искам да разгледам всичко, което предлагат.

vesta mebel blog-soho bazar Paladim

А Paladim препоръчвам особено много. Часовниците на живо са много симпатични, а лампите са страхотни. Специално тези с платнените абажури могат да се впишат в разнообразни интериори, а подвижните сглобки ги правят много функционални и позволяват насочване на светлината точно там, където ви е необходима. Не знам защо на мен ми напомнят на малки роботчета, даже си ги представям как щъкат сами по масата. Разбира се, лампата с дървен абажур не би стояла добре навсякъде, но и тя се оказа много симпатична на живо, а стоящата пък е едновременно елегантна и функционална и освен си заслужава да я имаш дори и само заради страхотното име Kibik :). А лампата Kran от известно време може да се купи и онлайн от emag тук – лампа Kran, както и вазата от ел. крушка

Целият списък с участниците можете да видите в блога на Сохо. Аз пък им пожелавам много успехи и се надявам все повече такива събития да се случват.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...