vesta mebel blog-tina fussells flying house

“Летящата къща” е мястото, където се подвизава пътуващото племе/семейство на Тина Фъсъл, американка, която заедно със съпруга и децата си буквално обикаля света през последните 12 години – живели са в Испания, след това в Мароко, а сега пребивават основно в Копенхаген и много харесват града, макар че както всички чужденци там, трудно свикват с тъмнината през зимните месеци. От 2008 г. насам Тина и нейният съпруг се занимават с фотография, а тя поддържа и блога The Flying House by Traveling Mama и пише за живота си, пътуванията и предизвикателствата да отглеждаш деца в чужди страни.

vesta mebel blog-tina fussells flying house2

living a creative and beautiful life from here to there

 

Следя блога й от много време насам, най-вече заради датските истории и красивите снимки и дизайн идеи, но той може да бъде и много полезен за всеки, които живее в чужбина или пътува често, особено с деца. Всъщност последните 6 месеца те прекараха в САЩ, но ето че отново се връщат в Дания и вече показаха снимки, които чакаме от известно време насам – от една фотосесия в настоящата “Летяща къща” – къщата, която семейството държи под наем в Копенхаген. Разбира се, някои от нещата вече не са актуални (кухнята и трапезарията са малко променени в момента), но много държах да споделя тези снимки най-вече защото това е дом, който най-вероятно ще бъде временен, но въпреки това е подреден и обзаведен с много внимание и старание.

vesta mebel blog-tina fussells flying house5

Тук няма вградени и тежки мебели, каквито обикновено присъстват в един специално проектиран интериор, като в тази полска къща например. Напротив – гардероби, шкафове, столове, дори канапето са възможно по-малогабаритни, а кухненските шкафове са заварени и нещо, с което трябва да се съобразяват. Всичко това съвсем не пречи на собственичката да подреди удобна и красива къща. Първото нещо, което я кара и да избере точно тази къща, са белите стени и подове, които от личен опит мога да твърдя, че са много съществени за преживяването на зимата по тези ширини. Освен това Тина е силно изкушена от скандинавския стил и точно затова избира да съчетае бялото с нюанси на сивото, както и да използва много нежни цветни акценти като светлосиньо в трапезарията и стаята на момчетата, или светло розово в другите спални.

vesta mebel blog-tina fussells flying house3

Разбира се, не малко от мебелите са купени от ИКЕА (етажерки, лампи, бюра, гардероби и др.), но има и чисто датски дизайнерски мебели като известните трикраки масички на Normann Copenhagen, както и някои от кухненските принадлежности и лампите.

vesta mebel blog-tina fussells flying house4vesta mebel blog-tina fussells flying house6vesta mebel blog-tina fussells flying house8vesta mebel blog-tina fussells flying house11vesta mebel blog-tina fussells flying house10vesta mebel blog-tina fussells flying house7

Фотосесията е дело на Holly Marder (стайлинг), която освен своя блог, поддържа и чудесна рубрика за decor8, а снимките са от Jansje Klazinga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...