vesta mebel blog-Quintana 4598-2

Тези нестандартни апартаменти се намират в нова модулна сграда в Буенос Айрес, Аржентина и са проектирани от архитектурното студио intile&rogers. На всеки етаж има три апартамента, общо 12 за цялата сграда, всеки с голямо общо пространство и странично от него в мебелни конструкции хитро са скрити баня, кухня, гардероби и шкафове и спалня.

vesta mebel blog-Quintana 4598-5

Това, което най-много харесвам, в тези нестандартни апартаменти е изчистеното разпределение, заради което избрах да ги покажа – те буквално представляват (както може да се види на разпределенията в края на статията) най-обикновени правоъгълници с врата от едната страна и витрина от другата, която продължава в тераса. В един такъв правоъгълник е поместено всичко необходимо за едно жилище – най-вече голямата и просторна правоъгълна дневна, която е основното помещение в него. Кухнята и банята са ситуирани по дължината на едната страна на правоъгълника в отделени с мебелни плоскости стаи, като в същия обем е отделено място и за гардероби и шкафове, а от едната страна има и симпатична спална ниша, повдигната на 1,2 м над нивото на пода, до която се стига по хитро скрити в чекмеджета стълбички. Повдигната е за да може да се използва пространството под нея, но и за да е визуално отделена от дневната зона, но в същото време е оставена отворена и най-близо до прозореца.

vesta mebel blog-Quintana 4598-7

Значителната височина на таваните прави помещенията по-просторни, а липсата на вътрешни преградни стени не само спестява място (мебелните плоскости са значително по-тънки), но и намалява себестойността на строителството. Стените и мазилките по тях също са минимално количество, а таваните са оставени на видим бетон – дори осветлението е изнесено по стените, за да няма нужда да се крият кабели по тавана и всичко това прави тези апартаменти много бюджетни и удобни за млади и необвързани хора.

Другото предимство е, че всеки от тях си има собствена тераса, а тази на покрива дори е озеленена като създава впечатлението, че се намирате на ливада насред града и определено ще се зарадвам много да видя и у нас подобно озеленена някоя от големите тераси, които обикновено се правят на последните етажи на жилищните ни сгради.

vesta mebel blog-Quintana 4598vesta mebel blog-Quintana 4598-3vesta mebel blog-Quintana 4598-9vesta mebel blog-Quintana 4598-8vesta mebel blog-Quintana 4598-6vesta mebel blog-Quintana 4598-planvesta mebel blog-Quintana 4598-3d

Снимките са дело на Фредерико Каироли. Проект от intile@rogers.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...