vesta mebel blog-studiofour alfred street

Този красив интериор е резултат от реновирането на стара викторианска къща в Мелбърн, при което е добавен втори етаж на предишната едноетажна постройка, нови подови нива и плъзгащи витрини, които свързват интериора с обособените вътрешни дворове на къщата.

Признавам, интериорът ме грабна преди всичко с красивата библиотека, която се намира в дневната, но след това осъзнах, че Studio Four са проектирали красиво премислен интериор, който използва максимално даденостите на старата къща и ги надгражда по начин, който залага на силната връзка между интериора и екстериора, плавното преминаване през различните пространства, което е особено видимо в дневната зона, и много светлина. Цветовата палитра е топла и неутрална – с много бяло, светъл дъб за мебели и подове и сиво като акцент.

vesta mebel blog-studiofour alfred street2 vesta mebel blog-studiofour alfred street3 vesta mebel blog-studiofour alfred street4

В задния двор е обособено място за хапване навън с лесен достъп от към кухнята и трапезарията.

vesta mebel blog-studiofour alfred street5

Дневната е отворена към кухнята, но също така и към удължен вътрешен двор с млади дръвчета. Голямата витрина отваря цялото помещение към двора, когато времето е подходящо, и прави прехода между екстериор и интериор много по-плавен и незабележим.

vesta mebel blog-studiofour alfred street6

Поглед от входа към дневната. На преден план е запазен оригиналния викториански мотив на арката, следва входа към дневната и библиотеката, която маркира прехода към трапезарията и кухнята. Отварянето към вътрешните дворове осигурява възможност за по-големи витрини и много повече светлина, която прави къщата много уютна и приятна.

vesta mebel blog-studiofour alfred street7

Спалнята на първия етаж.

vesta mebel blog-studiofour alfred street8vesta mebel blog-alfred street plan by studiofour

Къщата открих благодарение на habitus living и Est. Сайтът на проектантите е studiofournews.com. Снимките са от Shannon McGrath

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...