vesta mebel blog-Shades of gray-Copenhagen-via-Boligmagasinet

Признавам си, много харесвам сивите тонове в интериора, макар че реално единствения път, когато съм правила такова нещо дори не беше за клиент, а за собствената ми стая, при това прекарах поне половин час в препирни с бояджията, който просто отказваше да боядиса едната стена в тъмно сиво. Предполагам, че просто по нашите ширини топлите цветове изглеждат някак по-нормално. Това не ми пречи обаче да разглеждам с голямо удоволствие снимки от разни по-северни интериори, каквато е и тази красива къща, обзаведена в разнообразни нюанси на сивото в Копенхаген.

vesta mebel blog-Shades of gray-Copenhagen-via-Boligmagasinet-2

Най-голямото предимство на къщата е необикновено високата дневна, което се дължи на факта, че преди е била ателие на датския художник Видел Ийбек, а сега е любимото място в къщата на новите собственици Стине и Симон и децата им. Действително високите прозорци правят дневната наистина светла и много приятна, а собствениците са се възползвали максимално и са поместили точно там широка и удобна мека мебел, допълнена с множество възглавници, които създават уют и предразполагат към отпускане, но внасят и разнообразие с различните си нюанси и текстури. На фона на тъмно сивата стена са противопоставили силно контрастните райета на черно-белия килим, който е чудесно място за игра на децата, затова и холната маса е съвсем малка и лесна за преместване, така че да може да застане до дивана, когато това е необходимо. Стените, завесите, ъгловия диван, малкото канапе, възглавниците върху тях, всички аксесоари и останалите мебели наслагват разнообразни нюанси на сивото и материи и повърхности, които правят този иначе съвсем монохромен интериор много приятен и интересен.

vesta mebel blog-Shades of gray-Copenhagen-via-Boligmagasinet-3 vesta mebel blog-Shades of gray-Copenhagen-via-Boligmagasinet-4

Стари метални шкафове приютяват посудата в кухнята, но черният им цвят им помага да се съчетаят чудесно с естествения фурнир на новите кухненски шкафове, който също е черен. Дървените масички в антрето също са стари, при това съзнателно оставени нереставрирани, за да си кореспондират с тъмните гърнета-вази за орхидеите и рустик детайла на камината.

vesta mebel blog-Shades of gray-Copenhagen-via-Boligmagasinet-5 vesta mebel blog-Shades of gray-Copenhagen-via-Boligmagasinet-6

Стълбището е запазило оригиналния парапет, но той вече е боядисан в черно, което контрастира силно с белите стени около него и светлите стъпала, но в същото време обединява целия обем и го превръща в нещо, наподобяващо по-скоро скулптура отколкото обикновена стълба.

vesta mebel blog-Shades of gray-Copenhagen-via-Boligmagasinet-7

Снимките са дело на Kristian Septimus Krogh, а публикацията е от датското списание Bolig. Открих я благодарение на Stylejuicer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...