vesta mebel blog - bg bijuta etsy vtora 4ast-zaglavie

Миналата седмица обещах продължение с любимите ми магазинчета в Етси с български бижута, така че днес ще ви занимавам точно с това. Само че преди да започна искам да напомня на мъжката част от аудиторията, че това са много добри идеи за подаръци ;)

Ето и продължението на списъка:

8. Sol Avis

vesta mebel blog - bg bijuta etsy vtora 4ast

Собственост на Виктория Петрова от Казанлък, която прави бижутата заедно с приятеля си още откакто е завършила университета. Името на магазинчето буквално значи Слънце/птица на латински, защото идеите на Виктория са вдъхновени от природата. Материалите са основно кожа и дърво, което е обработено с пирография и всичко е много шарено и доста различно от това, което може да се намери другаде.

9. missismiss

vesta mebel blog - bg bijuta etsy vtora 4ast2

Ирина Каремова от София също използва естествени материали, но стилът й е много по-различен – по-изчистен и графичен и много модерен. Най-много харесвам нейните кожени гривни и колиетата от кожа, но освен това ще откриете много неща, за които използва интересни възели, мъниста и въжета.

10. MelbiArtJewelry

vesta mebel blog - bg bijuta etsy vtora 4ast3

Съвсем ново магазинче на Иглика и Мария от София. Почитател съм най-вече на кожените пера-обици и гривни.

11.CreativeAtelierBg

vesta mebel blog - bg bijuta etsy vtora 4ast4

По принцип избягвам да нося каквито и да е неща с форма на животни (макар че преди бях фен на драконите), но с тези супер сладки брошки (особено котките) определено бих направила изключение. А призраците за Хелоуийн са направо убийствени! Прави ги Анастасия, която е рускиня, но живее във Варна и обича да смесва техники и да използва ярки и весели цветове.

12. WoodRebirth

vesta mebel blog - bg bijuta etsy vtora 4ast5

Магазинчето е собственост на Мони и Ани от София, които използват само паднали и отрязани клони, които хората са щели да изхвърлят, за да правят своите бижута – това за тях е вид прераждане на дървото в нещо ново. Много често самите форми произлизат от първоначалната форма на дървото, което ги прави страшно интересни и съвсем уникални.

13. AeternumNocturne

vesta mebel blog - bg bijuta etsy vtora 4ast6

Може би най-готик магазина, който изобщо можете да откриете в Етси, Aeturnum Nocturne на Ралица Демирева от София е най-колоритния от всички, които ви показвам. Със сигурност, дори и да не сте готик фенове, ще откриете много красиви и женствени бижута, които могат да се носят при разнообразни случаи.

14. TimestopperJewellery

vesta mebel blog - bg bijuta etsy vtora 4ast7

Ако сте стиймпънк фен или поне харесвате бижута, направени от часовникови механизми, тогава това магазинче е точно за вас. Със сигурност сте срещали техни неща по разни фестове в София, но лесно можете да си ги поръчате и онлайн.

Надявам се подборката да ви хареса! Засега това са най-интересните магазинчета, на които съм попадала, но много често намирам и нови, така че не се знае какво ще споделям по-нататък. Разбира се, отворена съм за предложения – можете да ги напишете в коментарите долу!

А тук ще откриете първата част от списъка с българските магазинчета за бижута в Етси, която също е много интересна!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...