vesta mebel blog-3 predmeta ot durvo - wood

Тази седмица прехвърлих стотици снимки, сайтове, списания и какви ли не интериори и не знам защо, не успях да си харесам нищо конкретно, което да ме вдъхнови да бъде споделено. Вероятно понякога не мога да открия това, което търся или имам моменти, в които ставам прекалено критична! Все пак, установих, че напоследък попадам на много интересни предмети все от дърво, така че вместо интериор, днес ще ви покажа няколко неща, които много ми харесаха: масичка, лампа и дървен калъф за телефон. Какво да кажа, може би тези дни съм на тема дърво:

vesta mebel blog-3 predmeta ot durvo - masa

Масичката изобщо не е с особено оригинален дизайн – подобни могат да се открият в каталозите на много марки, а дори и аз бях намислила да си правя подобна преди време сама. Но тази специално е направена от дърво от железопътни траверси със страхотен топъл цвят и е напукано по неповторим начин, който напомня за много зими и лета под лъчите на слънцето, вятъра и дъжда, а и освен това долната част е боядисана в бяло, а аз много обичам бяло, особено в комбинация с необработено дърво :) Открих я в каталога на Anthropologie, които обикновено разглеждам заради бижутата, но най-вече заради страхотния декор за интериора, който предлагат.

vesta mebel blog-3 predmeta ot durvo - lampa

Лампата има много индустриален дизайн и е от каталога на Стефан Юбер, французин, който сега работи в Ню Йорк. Също е направена от преизползвано дърво (дърво с история бих казала!), този път от красив орех с аристократично червеникави оттенъци, алуминий, винтидж крушка с нажежаема жичка – които стават все по-редки, забелязали ли сте? – и разбира се, димер, за да може силата на светлината да се регулира според настроението.

vesta mebel blog-3 predmeta ot durvo - case

Последният предмет сериозно ме накара да се замисля дали не трябва да си купя iPhone – никой не прави толкова добри калъфи за другите телефони. Калъфите (по-скоро “кейс”, но нямам представа имаме ли си дума за това на български, а “гръб” никога не ми е звучало добре) на Woodbow са просто наслада за окото, но не само това, ами са и истински тактилно удоволствие, защото красивите цветни декорации всъщност са гравирани в дървото и вдлъбнатините могат да се усетят, докато държиш телефона – доста по-приятно от поредното гумено калъфче, нали? Освен това дизайните са страшно нежни и приятни и макар че си избрах един от тях за да го покажа тук, всъщност не съм сигурна как хората успяват да решат кой от всички им харесва най-много.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...