vesta mebel blog-Carlo-e-Camilla-in-Segheria

… и не само я печели, но и церемонията се провежда именно там

Wallpaper* Design Awards се провеждат в началото на годината от престижното списание и в журито участват утвърдени дизайнери, както и носители на награди от предните години, което може би вдига стандарта още повече. Спечелилите проекти винаги са впечатляващи, така че определено разгледайте галерията с победителите – Патриция Уркиола и Константин Гърчич например са дизайнери на годината, но аз реших, че можем да разгледаме по-подробно победителят в категорията Най-добър нов ресторант на годината – новият милански ресторант Carlo e Camilla in Segheria, който е поместен в стара наследствена дъскорезница и запазващ индустриалния вид на оригиналната постройка като смесва видим цимента и дървените греди с луксозни мебели и предмети на изкуството.

vesta mebel blog-Wallpaper Design Awards Milan

Снимки от събитието vesta mebel blog-Wallpaper Design Awards Milan2

Ресторантът е собственост на Carlo Cracco – шеф готвач, признат от Мишелин, и Tanja Solci, която е арт директор и дизайнер на интериора на ресторанта, както и собственик на старата дъскорезница, в която е поместен.

vesta mebel blog-segheria-sun

Горното осветление на индустриалната сграда е запазено и създава неповторима атмосфера

Централно място в заведението заемат двете необичайно дълги маси, разположени под формата на буквата Т една спрямо друга, които могат да поберат до 70 души и предразполагат запознанство със съседите по маса. Красиви оригинални стари полилеи, луксозен порцелан от Richard Ginori, дизайнерски столове от Cappellini – Tate Chair на Джаспър Морисън и Fronzoni ’64, както и предмети на Рон Арад и Ross Lovegrove от личната колекция на Таня Солчи правят обстановката .

vesta mebel blog-Carlo-e-Camilla-Milanvesta mebel blog-Carlo-e-Camilla-Milan 2

Контрастът на ретро полилеите с индустриалната обстановка е впечатляващ

Ресторантът е уникален благодарение на три свои качества. Първото се дължи на сградата в която е поместен и нейните необичайно високи тавани и разположени високо горе прозорци, които заедно с голямото индустриално по мащаб пространство създават необичайно просторно заведение, което трудно може да се усети препълнено, дори и когато посетителите са много.

vesta mebel blog-segheria-table   vesta mebel blog-segheria-mainroomvesta mebel blog-segheria-outside

Втората особеност на заведението е неповторимият контраст в съчетанието на производствената атмосфера с луксозно заведение за хранене: видимият цимент и тавански греди, винкелните прозорци, съчетани с красиви полилеи и дизайнерски столове, сервирането без покривки, но за сметка на това в луксозен порцелан, подредбата на масите като в столова, но предлагаща кухня на световно ниво.

vesta mebel blog-segheria-cutlery

Третата особеност е разбира се необичайната концепция, която вместо да търси уединение за посетителите, напротив, създава възможност за социализиране и сприятеляване между напълно непознати благодарение на дългите маси, които очакват клиентите. Никога не се знае дали на съседния стол няма да срещнете някоя особено интересна личност!vesta mebel blog-segheria-onetablevesta mebel blog-segheria-circlevesta mebel blog-segheria-furniturevesta mebel blog-segheria-diningvesta mebel blog-segheria-design vesta mebel blog-segheria-lights  vesta mebel blog-segheria-plates

Снимките са от Натали Краг и flawlessmilano. Nathalie Krag Сайтът на ресторанта можете да разгледате тук.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...