sliding

Може би, ако се интересувате от интериорен дизайн и декорации, вече познавате сайта Pinterest – едно от най-добрите места за вдъхновение в мрежата. Там следите курирани от други табла и профили. Ако обаче предпочитате да следите нови проекти, публикувани направо от авторите им, да научавате повече за проектите, дори да ги видите още в процес на работа, тогава бих препоръчала Behance. Все повече дизайнери си правят профили в тази специализирана социална мрежа и, докато отначало можеха да се намерят повече графични работи или архитектура, все по-често попадам и на страшно интересни проекти и реализации на дизайнерски мебели. Ето няколко чудесни примера за впечатляващи мебели директно от дизайнерите им:

Ane stool4

Табуретката Ane от австралиеца Трой Бакхаус – заради сложната форма на рязане на дървото, металния елемент, който я подчертава, както и красивия вид.

fofo3

Фофо” от норвежката дизайнерка Силие Софтинг – заради чудесната комбинация от форма и конструкция, постигнати само с един,  при това толкова мек, материал.

risinig table

Много впечатляваща е тази Rising table от Робърт ван Ембрикс, който създава концептуални мебели, появяващи се от плоска повърхност, обикновено по начин, вдъхновен от природните закони – оттам се появяват и срезовете в бамбуковата плоскост, които правят масата толкова нестандартна и ефирна на вид и в същото време толкова стабилна и функционална. Признавам, макар да харесвам как изглежда, избрах тази маса именно заради почти невероятното й събиране в една плоскост – страшно удобно, не мислите ли?

stack series3

Stack series на Константин Ачков, защото, когато видях за първи път тези мебели-пъзели, реших че са по-скоро скулптури, отколкото мебели. И защото не използват нито един свързващ елемент и всеки може да ги сглоби, и не приличат на нищо друго, което бях виждала преди да ги открия. С други думи български дизайн, достоен за световните изложения!

sliding

Slide Bookshelf от португалеца Педро Суза – заради изненадващо категоричния вид, който предава на тази доста класическа форма на скрин, както и нестандартните врати.

stanku6ev2

И не на последно място бюрото Y03 на арх. Христо Станкушев от Don’tDIY – заради класическата тежка визия, постигната по нестандартен и доста модерен начин, и заради всички шкафчета, които се отварят от всички страни, както и изпипаните детайли!

Надявам се да споделяте моето възхищение към тези мебели. И ако ви се струват две български имена прекалено много за такава малка компилация, ви каня на дебат, защото смятам, че имаме какво да покажем на света ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...