vesta mebel blog-Apartment in Helsinki 1

Този апартамент първоначално ме привлече с красивия дървен стол в дневната, който изглежда перфектен за четене и прави страхотен контраст с метала и стъклото на холната масичка на Уорън Платнър ot 1962 г. След като се връщах отново и отново към снимките повече от седмица, открих, че апартаментът е на финландския интериорен дизайнер Йоанна Лааисто, на която всъщност съм фен откакто попаднах на тази кухня! Снимките пък са на съпруга й, който е фотограф – Микко Риханен за шведското списание Residence Magazine.

vesta mebel blog-Apartment in Helsinki 2

 

Освен мекият килим в черно и бяло, има и други интересни мебели, на които може да се обърне внимание, започвайки от красивата златиста PH Light лампа над трапезарната маса от Луи Поулсен по дизайн на Пол Хенингсен. Също от Луи Поулсен е и симпатичната черна настолна лампа на прозореца в спалнята –  много разпознаваем дизайн на Арне Йакобсен, поставена до бетоновата саксия. Трапезарните столове са Хари Бертоя. Малко по-простичко е решена кухнята, където столчетата са от Тонет, но пребоядисани в бяло, и съчетани с малка небоядисана дървена маса и открита метална етажерка, на която са наредени най-използваните кухненски прибори.

Сградата е от 1928 г. с дебели стени и много високи тавани и съвсем наскоро апартаментът е изцяло ремонтиран и боядисан в бяло, което го е направило особено светъл и приятен, а фотографиите по стените разнообразяват и внасят допълнително характер в помещенията.

vesta mebel blog-Apartment in Helsinki 3vesta mebel blog-Apartment in Helsinki 4vesta mebel blog-Apartment in Helsinki 5


 

vesta mebel blog-Apartment in Helsinki 6vesta mebel blog-Apartment in Helsinki 7vesta mebel blog-Apartment in Helsinki 9 vesta mebel blog-Apartment in Helsinki 8

vesta mebel blog-Apartment in Helsinki 10vesta mebel blog-Apartment in Helsinki 11

 

Мебели:

Открито в HomeDSGN.

 

Благодаря за вниманието!

Ако статията ви е харесала, абонирайте се за следващите по мейл или ме последвайте във facebook, twitter или bloglovin!


 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...