vesta mebel blog-easter eggs bg

Великден е съвсем скоро и се надявам, че все още мога да съм полезна с няколко мои любими идеи за боядисване на яйца. За да видите повече кликнете на снимките! (И не забравяйте първото червено яйце :) )

1. Естествени бои от Life Bites

vesta mebel blog-easter ideas - Life Bites

Винаги съм харесвала идеята да се боядисва с естествени бои, дори съм опитвала, но съвсем не толкова успешно, колкото Радостина от Life Bites и със сигурност не им направих толкова добри снимки след това :) Разбира се, чак след като прочетох нейния пост осъзнах защо никога не съм успявала да получа наситени цветове с естествени средства (мисля, че единствено с червените датски боровинки имах що годе някакъв успех) – държах ги в смесите по два-три часа, но изобщо не съм се сещала да оставя яйцата вътре цяла нощ! Цветовете обаче са страхотни – на мен особено много ми харесва този от кафе, който все още не съм изпробвала.

2. Дантелени яйца от Марта Стюарт

vesta mebel blog-easter ideas - blue lace eggs

Много стара идея, която съм изпробвала много пъти и никога не се е получавала достатъчно добре. Тези синички яйчица от сайта на Марта Стюърд обаче все още са ми едни от най-любимите великденски идеи – много нежни и стилни!

3. Яйца на шарени пролетни цветчета от Лесли

vesta mebel blog - decor8 leslie eggs

Лесли всъщност рисува яйцата с бои, които не съм сигурна, че са особено безопасни, но пък са много красиви! Снимките са специално за нейната рубрика в decor8blog.

4. Шарено тиксо вместо боя – Челси от LovelyIndeed

vesta mebel blog-washi tape eggs

Ако се намирате някъде в чужбина, където боите за яйца са невъзможни за намиране, а декоративното тиксо се продава навсякъде – това е перфектна идея. А дори и да си имате боя – яйцето със зелените триъгълници е достатъчно да ме убеди да опитам подобно :) 

5. Писанки от Vitamini Handmade

vesta mebel blog - pysanky

Украинците очевидно наричат шарените яйца писанки, но за нас рисуването с восък си е традиционна българска техника, използвана с нетрадиционни дизайни. 

6. Яйца на райета отново от Марта Стюарт

vesta mebel blog-martha stewart

Просто обожавам леко измитите и нежни цветове в този проект!

7. Чисто бяло за всички минималисти 

vesta mebel blog-white eggs

Е, тези яйца не могат да се изядат, но пък са много красиви


 

Бонус идея: 

vesta mebel blog-egg shape candles vesta mebel blog - egg candle

Ако пък не ви се боядисват яйца (или не искате да използвате истинските яйца за декорация – така де, в хладилника се запазват малко по-дългичко), тогава какво ще кажете за свещи? Ето две чудесни идеи – едната свещ с форма на яйце, а другата – черупка от яйце, която е използвана за контейнер за восъка – нещо, което много лесно може да се направи и вкъщи, ако имате фитил под ръка. Ако ви липсва парафин или восък, можете да налеете олио – ефектът ще е същия, само че ще е добре да внимавате да не разлеете олиото след това.

Пожелавам ви весели празници!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...