Както писах в поста за актуалните тенденции в детските стаи, една от тях в момента са къщите за кукли. Бях предвидила по-подробни постове за всички тенденции, но започвам с последната, защото ми е най по душа в момента. 

По принцип имам афинитет към миниатюрни модели на къщи, и къщи за кукли в това число. Освен това в момента има всякакви варианти и много идеи как да си направим стилна къщичка и сами. Най-вече ми харесва, че в момента дори и те имат стил и дизайн, който си заслужава. Ето някои от най-интересните:

Къщичка за кукли от интериорен дизайнер

Започвам с една симпатична къщичка, дело на интериорен дизайнер. Открих я в последния брой на австралийското списание Est Living. Cassie James-Herrick от Beatrix Rowe Interior Design прави проекта след като се ражда дъщеря й Edie и дори прави миниатюрни реплики на прочути мебели, като Wishbone chair на Ханс Вегнер или Egg chair на Фриц Хансен. Обърнете внимание на детската стая под покрива, където има палатка, съвсем в стила на актуалните тенденции за детските стаи, за които писах.

Още снимки на grey-label.com или в бр. 22 на Est Living

Къщички за кукли от Milky Wood

Директно от Париж ви представям минималистични къщички от шперплат с много изчистени линии и минимум детайли. Особено ми допада тази, която може да се прибере като куфар (снимката долу) – идеална за пренасяне особено ако сте любители на дългите летни почивки и децата искат да вземат повече играчки със себе си. В тези примери мебелите не са копия на дизайнерски мебели от големи фирми, а са плод на въпбражението на Eva Guillet, собственичката на Milky Wood. Прави от същия шперплат, от който са направени и къщичките и съответно изглеждат много стилно в тях. Кликнете на снимките за повече информация.

 

Къщите за кукли на Boomini

Ако има фирма, която наистина се се специализирала в къщите за кукли, то това е Boomini. Правят ги в мащаби 1:12 и 1:6, така че се получават доста големи и могат да са съществен елемент в интериора. Но пък дизайнът е много изчистен и изглеждат подходящи и за момичета и за момчета, че дори и за възрастни. В допълнение предлагат и всякакви изпипани до най-малкия детайл мебели и аксесоари. За съжаление и цените са впечатляващи. Но пък има защо :)

Горе можете да видите как се случват всички тези красоти. А още за тях можете да видите и в блога на Mae Gabriel

Къщичка от Икеа 

Икеа имат два сета с мебели за детски къщи, но Petit and Small дават чудесна идея за превръщането на една обикновена етажерка в къщичка – перфектно за всички сръчни хора, които не искат да пръскат хиляди за нещо, с което си играят децата. С малко въображение и търпение дори можете да изработите мебели заедно с детето. Ако не ви се занимава, направо вземете готова къщичка и добавете мебели за дневна или спалня

Обзавеждане за кукленски къщи от MiniModernDesigns

Ако вече си имате къщичка, нека ви предложа мебелите на Mini Modern Designs – една австралийка, които ги продава в esty. За съжаление в момента прави почивка, но аз все пак имам няколко снимки на нейни неща, които да споделя с вас. 

 

Още мебели можете да откриете и на Wimsey Woods Designs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...