www.vesta-mebel.eu

Няколко идеи от интериора на Dream Hotel, които могат да се използват и вкъщи!

Вчера ви запознах с интериора на финландския Dream Hotel, който ми харесва много с изчистения си скандинавски стил. Скандинавският дизайн на много хора се вижда прекалено стерилен и празен от декорация, но всъщност най-голямото му предимство са не светлите и неутрални цветове, които преобладават в северните интериори, а практическото решение на някои дребни ежедневни неща, малките детайли, които правят добрия дизайн добър. В случая отделих три такива идеи от интериора на този хотел, които могат да се приложат навсякъде, независимо от избрания стил, и смятам, че могат да бъдат полезни на всеки.


 

1. Завъртане на леглото

Когато стаята е малка и няма достатъчно място за леглото, обикновено го слагаме залепено до стената. Това разположение може да бъде доста неудобно за спящия от вътрешната страна. В Dream Hotel решават въпроса като завъртат леко леглото спрямо страничната стена и правят едно стъпало между него и стената – достатъчно малко, за да не губи много място, но все пък даващо възможност на човек да стигне до тази страна на леглото по-лесно. По този начин се използва максимално мястото от ъгъла до вратата, което определя и ширината на леглото, но пък нямате усещането че сте в студентска квартира. Изберете легло с възможно по-тънка рамка, а място под матрака може да се използва за вещи – дали ще се спрете на механизъм или на чекмеджета зависи от избрания стил и материал за спалнята, какво и от бюджета, които сте отделили. А липсата на нощни шкафчета може да се компенсира с плитки рафтове на стената – дали над главите на спящите или на другата стена – въпрос на избор, но не забравяйте да ги направите съвсем плитки, за да не създадете усещането, че са надвиснали над спящите.

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

2. Дръжки от въже

Дръжките на чекмеджетата в Dream Hotel са направени от въже – това е много лесна направи си сам идея, която освен че е по-евтина е и доста ефектна. В някои случаи – като тук, където чекмеджетата всъщност са свободно стоящи и се влачат по земята, което изисква повече сила за издърпване – този тип дръжки са дори по-удобни от другите, защото дават по-добър захват. За да си ги направите сами е необходимо да пробиете дупка на избраното място, след което през нея промушвате малко парче въже с вързани в двата края възли, които да го спират да излиза. Не е подходящо за чекмеджета и врати от ПДЧ, но идеята е чудесна за дървените мебели и в зависимост от вида и цвета на избраното въже може да се превърне дори в акцента на обзавеждането. 

www.vesta-mebel.eu

3. Тапицирани столове с подлакътници

Това реално са си истински кресла, в които наистина можете да се отпуснете и да си починете без да стоят тежко и да заемат толкова място, колкото фотьойлите. Винаги много стилен акцент в интериора, особено ако са някой дизайнерски модел като този About A Chair на Hay, на който са заложили в Dream Hotel. Удобни са както около маса – както за кафе, така и трапезарна, също така стоящи самостоятелно – в спалнята като помощен стол, или пък като място за четене. Придават елегантност и стил на интериора и освен това са сред столовете с най-ергономични седалки, което ги прави удобни дори и за работа. 

Design Studio Puisto

Надявам се, съм била полезна! Ако имате други идеи, ще се радвам да ги споделите с мен тук или във фейсбук страницата!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...