The White Room

Линда Гардънър от Gardener&Marks Interior Decoration е известна със специфичния си индустриален винтидж стил, в който е издържано и наскоро завършеният интериор на едно красиво малко студио в Мелбърн, наречено Бялата стая (The White Room) заради бялото, което играе основната роля в него.The White Room

Студиото е мечтата за всеки пътник, който обръща внимание на стила – освен чудесния интериор, мястото му е съвсем в центъра на града, освен това има интересна история, защото не е било строено като жилищна сграда хотел, а всъщност е направено в стар гараж, който Линда превръща в идилично място за почивка и прекарване на отпуската. За последното най-много допринасят меките френски ленени чаршафи, в които всеки сън е като в облаци, а винтидж предметите и снимките създават специфичния му характер. 

Едно от най-приятните неща са високите френски прозорци, които гледат към малък открит вътрешен двор, от който се излиза на павирана улица, съвсем близо до Единбургските градини и някой от най-добрите местни ресторанти.

The White Room

Студиото се състои от едно помещение с прилежаща баня. Стаята побира голяма спалня с винтидж столчета вместо нощни шкафчета, стар скрин с надстройка, боядисан в сиво, малък бял armoire, кожен фотьойл, който е мечта на всеки любител на книгите, писалище, както и кухненски бокс с висок шкаф с витрина и вградена в стената етажерка.

Стените запазили текстурата на оригиналните тухли, от които е построена сградата, боядисани в бяло, запазен е циментовият под на гаража, който също е боядисан в бяло, а таванът е облицован с дърво. Множество дребни предмети и детайли, като шкафчето със стъклена врата върху писалището, придават характерен характер и атмосфера, която трудно може да бъде повторена, а цялото усещане е за нещо като френски провинциален декаданс в бяло, макар такова понятие всъщност да не съществува! 

The White RoomThe White Room

The White RoomThe White Room

The White Room

The White Room

Снимките са от Лиса Коен, проектът е на Линда Гардънър. Открито в EST.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...