www.vesta-mebel.eu

Улрика Уилборг от Sweden with love притежава малка къща в крайбрежния град Карлсхамн в южната част на Швеция, където семейството й почива през лятото. Къщата е в близост до лятната къща на майка й и баща й – симпатична дървена постройка, боядисана в червено и обзаведена с антики от местните пазари, които датират от 19 век, когато е строена и тя. Много инструменти и стари предмети, намерени при реставрирането на къщата, също са използвани в интериора й, както и много предмети, направени ръчно от майка й. Снимки могат да се видят в designsponge и flickr. Преди няколко години Улрика и съпругът й си купуват собствена лятна къща в близост до вилата на родителите й и съвсем наскоро семейството, което преди това живее в Лос Анджелис, се премества в Швеция за постоянно.

www.vesta-mebel.eu

Семейството е свикнало да живее на широко, а къщата е купувана с идеята да се използва единствено лятото. Освен това откакто са я закупили, семейството се е увеличило с още две деца. Така че за да могат двамата родители и трите деца да живеят нормално в малката лятна къща с площ от 112 кв. м, се налага да се възползват от всички хитрини за спестяване на място, които са им известни. На първо място намаляват драстично количеството вещи, които притежават, и много внимателно обмислят всяка вещ, която намира място в къщата.

Къщата е много слънчева и светла, така че е отделено особено внимание на щорите и завесите, а флоралните мотиви се появяват както под формата на ботанически принтове по стените в дневната, така и като шарки по възглавници и завивки. Завесите са направени по поръчка от Raoul Textiles и заедно с други вещи на семейството са изпратени с контейнер през океана. Декорациите по прозорците са чисто шведска идея, която Улрика използва в новия си дом – радват окото в дългите зимни вечери.

www.vesta-mebel.eu

Детските стаи са лишени от ярки цветове (които превъзбуждат децата), както и от пластмасови играчки. В стаята на 3-годишната Лив има винтидж кресло, огледало с позлатена рамка, тапицирана табла за легло и плюшени играчки, прибрани в стар метален съд. Стаята на момчетата включва техни рисунки в рамки на едната стена, опънати на дървени рамки платна от чували за семена на другата и стар шведски учебен плакат с две костенурки на стената с бюрото. Стаите не са обзаведени с идеята, че ще бъдат променени след няколко години, когато децата пораснат, а по-скоро с надеждата да ги харесват и след време.

Мебелите също са избрани с идеята да изглеждат добре след време. Такава е голямата трапезарна маса от Shabby Chic Couture, която ще се износи с времето, но това само ще я направи по-красива. Или трите метални стола около кухненския остров, на които закусват децата или рисуват докато майка им приготвя вечерята.  

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Открито в Lonny. От Ulrica Wihlborg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...