www.vesta-mebel.eu

Преди няколко години имах късмета да посетя прочутата ски шанца Холменколен в Осло, Норвегия, точно когато довършваха новото съоръжение. Тогава наистина оцених чудесната гледка, която се открива от там към цяло Осло, но не съм и предполагала, че някой ден на самият и връх ще бъде оборудван истински апартамент. Гледката от там е повече от впечатляваща – апартаментът се намира на върха на съоръжението – на 64 м над земята в една от най-високите точки в околността. Това е мястото, където си почиват атлетите преди състезанията, които се провеждат на шанцата, но airbnb направиха конкурс, чиято награда са две нощувки в необикновения апартамент. По този повод двете дизайнерки Melissa Hegge и Nina Holst преобразяват интериора, използвайки само продукти на норвежкия дизайн, някои от които още прототипи. 

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Столчетата са на HayNeu13 Chair и J104

www.vesta-mebel.eu

Стол Saddle Chair от Slake – малка, но стара норвежка мебелна фабрика с традиции в производството на дървени столове. Настолната лампа е Cloche light – дизайн на Lars Beller Fjetland за Hey. 

www.vesta-mebel.eu

www.vesta-mebel.eu

Нощното шкафче е оформено от две малки кръгли табуретки Pal по дизайн на Hallgeir Homstvedt за Hem. Нощната лампа е Lune на Sverre Uhnger, а дървеният часовник е Grandpa от Bolia.

www.vesta-mebel.eu

Покланящата се стоящата лампа е прототип на Morten Jonas и е кръстена Nod. До подпрените на стената ски се вижда интересна закачалка Stack на Sara Polmar, в която всички елементи се нанизват на метална основа и предлагат най-разнообразни подреждания.

www.vesta-mebel.eu

Мебелите на терасата – масичката и креслата – са от Sundays Design, помощната масичка-пън от Ygg&Lyng, а гледката няма равна в цяло Осло. Одеалата са на Roros Tweed.

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Ако се интересувате от по-подробна информация за предметите и мебелите, използвани в този интериори, ще намерите в блога на Verket Interior, които са и дистрибутори на повечето от тях. Разбира се, информацията е на норвежки, но повечето от нещата нямат нужда от много обяснения – все пак това е дизайн :) А междувременно аз си пожелавам някой ден нощувка в този впечатляващ апартамент :)

Anna Dimitrova-vesta mebel blog Holmenkollen in construction 2010

Холменколен както го видях през 2010-та година.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...