www.vesta-mebel.eu

Миналата година за първи път попаднах на Санторини и най-накрая разбрах защо островът е толкова известен. Разбира се, аз и така съм запленена от гръцките острови, но преди това не бях попадала толкова навътре в морето – Цикладите за мен се свеждаха до впечатленията ми от Музея за цикладско изкуство в Атина, теорията, че остров Тира е изгубената Атлантида, както и множество живописни снимки и пощенски картички от Наксос, Парос и Санторини.

www.vesta-mebel.eu

Е, Санторини определено отговаря на всички очаквания и определено мога да кажа, че снимките никак не лъжат. Най-вече ме впечатлиха страхотните гледки към калдерата и способността на гръцките хотелиери да се възползват максимално от тази природна даденост на острова. Не само старите къщи гледат натам, но и новите постройки следват старите традиции – с чистите бели стени, които се варосват всяка пролет, сводестите тавани и вкопани в земята помещения с малки прозорци за бягство от летните жеги и силните ветрове. Стълбите са множество, нивата безброй, а склоновете стръмни, но всичко това прави селищата на острова особено живописни и почивката там наслада за очите на всеки.

Архитектурата следва старите традиции и почти не променя облика на селищата на острова, но това не означава, че интериорите също спазват тази традиция. Напротив, добрите хотели залагат по-скоро на комбинация от старото и новото – точно както правят в Sophia Suites в Имеровигли.

www.vesta-mebel.eu

Modern-Shell-Chairwww.vesta-mebel.eu

Сградите на хотела са строени преди повече от 150 години от турски търговец, който се влюбва в острова и тамошната гръцка култура и дори спасява множество ценности, открити при първоначалния строеж. Имението е реновирано тази година, запазвайки архитектурните особености на сградите, но превръщайки ги в луксозен хотел. Тук можете да се потопите в малък басейн с живописна гледка към калдерата, или дори да наемете апартамент със собствен вътрешен басейн, напомнящ пещера. Стари дървени тавани са съчетани с коженото кресло на Иймс, току що варосаните стени констрастират със стол на Ханс Вегнер и лампи на Ay Illuminate – перфектна комбинация от старо и ново на наистина красиво място.www.vesta-mebel.eu

Eames Lounge Chair and Ottomanwww.vesta-mebel.eu

Снимките са от сайта на хотела, но ви препоръчвам да погледнете и тези на Sara Medina Lind, която съвсем наскоро е гост на хотела, и снима страхотно. Пожелавам ви една почивка там! (линк към booking).

Очаквайте скоро и няколко идеи какво можете да видите на Санторини, освен гледката от прозореца на хотела :) 

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...