www.vesta-mebel.eu

Когато видях за първи път мебелите на Рийд Хансълд в профила му в Етси, ги оприличих на някаква смесица от футуристичен дизайн и шейкърско майсторство в производството на дървени мебели. Всъщност Хансълд е канадски дизайнер, който стреми да намери в работата си баланс между модерен дизайн, функционалност и висококачествена занаятчийска работа съвсем в духа на старите американски традиции. Работилницата му се намира в Бруклин, Ню Йорк.

www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Мебелите му, особено стол N1, който е люлеещ се, изглеждат като нещо, по-близко до дизайна на свърхмодерен автомобил, отколкото на ръчнопроизведен стол в дърводелска работилница. Стилът му определено заема по нещо от естетиката на движението Arts and Crafts (на български – Изкуства и занаяти), но и от майсторството и изящната простота на шейкърските мебели.www.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.euwww.vesta-mebel.eu

Вижте цялата колекция на Хансълд в неговия сайт. Всички снимки са от там. А в блога му ще откриете и вътрешен поглед към самия процес на производство на тези красиви мебели.

www.vesta-mebel.eu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...